Türkmenistan İle Rusya Tarım Alanında İşbirliğini Güçlendirecek

Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkmenistan ile Rusya arasındaki hükümetlerarası ekonomik işbirliği komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda, başta tarım olmak üzere petrolgaz ve kültür alanında önemli işbirliği kararları alındı....

Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkmenistan ile Rusya arasındaki hükümetlerarası ekonomik işbirliği komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda, başta tarım olmak üzere petrolgaz ve kültür alanında önemli işbirliği kararları alındı. Rusya, Türkmenistan'a tarım makineleri temin edecek, buna karşılık tarım ürünleri alacak.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkovich ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov'un başkanlığında yapılan toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı. Rus Başbakan Yardımcısı Dvorkovich konuyla ilgili yaptığı konuşmasında, tarım sektöründe çalışan Türkmen uzmanlarını Rusya'da eğitmeye hazır olduklarını, petrol ve gaz sektöründe işbirliği konusunda görüşmeler devam edeceğini söyledi. Türkmenistan'ın mevcut elektrik santrallerinin onarımında ve yeni santrallerin yapımında yardım etmeye hazır olduklarını söyleyen Rus Başbakan Yardımcısı, tarım alanında kullanılmamış büyük bir potansiyelin olduğuna dikkat çekerek, "Bu alanda işbirliğimizi güçlendirmek istiyoruz. İlgili bakanlıklar bu konudaki çalışmaları ilerletecek" dedi.

Ayrıca, Türkmenistan ile Rusya arasında kültür işbirliği programına imza atıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri