Türkmenistan, Bağımsızlığının 23. Yılını Kutluyor

Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 23 yıl önce özgürlüğüne kavuşan Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı bugün büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Türkmenistan, 27 Ekim 1991 yılında ilan ettiği bağımsızlığının 23. yıl dönümünü...

Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 23 yıl önce özgürlüğüne kavuşan Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı bugün büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Türkmenistan, 27 Ekim 1991 yılında ilan ettiği bağımsızlığının 23. yıl dönümünü resmi törenlerle kutuyor. Başkent Aşkabat, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un da katıldığı görkemli törenlere sahne oldu. Resmi törene Bakanlar Kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri, üniversite öğrencileri, resmi kurum çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Berdimuhamedov, ilk olarak Bağımsızlık Anıtı'na çelenk koydu. Merkez Meydan'da düzenlenen resmi törenlere katılan Türkmen lider, düzenlene etkinlikleri sonuna kadar izledi.

Tören alanın Savunma Bakanı Begenç Gündoğdiyev'in, kara, deniz ve hava kuvvetleri birliklerine ait askeri birlikleri selamlamasının ardından, Türkmen milli marşı okundu ve Türkmenistan bayrağı göndere çekildi. Törene katılan davetliler, askeri birliklerin geçişini alkışlarla izledi. Yabancı heyetlerin de katıldığı resmi kutlama töreninde Berdimuhamedov, askerleri ayakta selamladı. Askeri geçitle birlikte hava kuvvetlerine ait uçakların gösterisi de büyük ilgi gördü. Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla Türkmen lider Berdimuhamedov'a, Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından Ahal-Teke atı hediye edildi. At gösterisinden sonra ülkenin çeşitli kurumlarında çalışanlar meydandan geçerek, devlet başkanını selamladı.

BAĞIMSIZLIK COŞKUSU STADA SIĞMADI

Renkli görüntülere sahne olan Bağımsızlık Bayramı kutlamaları kapsamında, Aşkabat Stadı’nda ise kapsamlı kutlama töreni düzenlendi. 20 bin kapasiteli stadyum, bayram kutlamalarının yapıldığı en büyük alanların birini oluşturdu. Türkmen halkı, stadyumu doldururken, ülkenin önde gelen sanatçıları ve folklor ekipleri şovları ve gösterileri ile davetlileri coşturdu.

Ülkede bayramı dolayısıyla 27-28 Ekim günleri tatil ilan edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri