Türklerin En Fazla Tercih Ettiği Mebrum Hurması, 32 Riyalden Satılıyor

Hac vazifesini tamamlayıp Medine'ye gelen hacılar, ibadetlerden artan vakitlerde alışverişe çıkıyor. İlk olarak hurma bahçelerine giden hacılar, Türkiye'ye götürecekleri hurmaları inceleyerek satın alıyor. Fazla miktarda almak isteyenler...

Hac vazifesini tamamlayıp Medine'ye gelen hacılar, ibadetlerden artan vakitlerde alışverişe çıkıyor. İlk olarak hurma bahçelerine giden hacılar, Türkiye'ye götürecekleri hurmaları inceleyerek satın alıyor. Fazla miktarda almak isteyenler ise hurmalarını kargo ile göndertebiliyor.

Hurma fiyatlarının kilosu 20 riyalden (yaklaşık 11 TL) başlıyor. Türklerin en fazla tercih ettiği hurma cinsi ise Mebrum oluyor. Mebrumun tezgahtaki fiyatı, 32 riyal (17 TL). Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) diktiği hurma ağacı olarak bilinen Acve ise 80 riyalden (44 TL) satılıyor. Verilen siparişlere göre kutular hemen dolduruluyor. Kargoyla göndermek isteyenlere ise kilosu 7 riyalden olmak üzere adrese teslim hizmet veriliyor.

Hurma almak için bahçeye geldiklerini belirten Türk hacılar, ülkeye zemzemin yanı sıra hurma götüreceklerini anlattılar. Hac kutlamasına geleceklere zemzem ve hurma ikram edeceklerini ifade eden hacılar, Medine'nin hurmanın merkezi olduğuna dikkat çektiler.

Mekke'den sonra Medine'nin güzelliklerini yaşadıklarını anlatan hacılar, Efendimiz'in gezdiği yerlerde gezmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri