"Türkler Kimliğini Koruyarak Almanya’yı Benimsedi"

Almanyalı Türklerin büyük çoğunluğu Almanya’yı kendi ülkesi olarak benimsiyor ve kendini evinde hissediyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin bin kişi arasında yaptığı araştırmaya göre Türklerin yüzde 78’i kendini Almanya’da kendi...

Almanyalı Türklerin büyük çoğunluğu Almanya’yı kendi ülkesi olarak benimsiyor ve kendini evinde hissediyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin bin kişi arasında yaptığı araştırmaya göre Türklerin yüzde 78’i kendini Almanya’da kendi evinde hissediyor. Her beş kişiden biri Almanya “vatanım” derken, yüzde 30’u ise hem Türkiye hem de Almanya’yı vatanı olarak görüyor. ‘Sadece Türkiye vatanım’ diyenlerin oranı ise yüzde 44. Ancak yine Türklerin yüzde 73’ü kendini Almanlardan farklı hissediyor. Araştırma, Türklerin gettolaştığı yönündeki önyargıların da doğru olmadığını ortaya koyuyor. Neredeyse her Türk’ün işyerinde veya okulda Alman arkadaşı var, yüzde 75’in Alman arkadaşı bulunuyor. Sadece yüzde 5’lik bir kesim ise boş vakitlerinde Almanlarla temasının olmasını istemiyor.

Bir başka ilginç sonuç ise Türklerin yüzde 40’ının sürekli olarak Almanya’da kalmak istemesi. Yüzde 33’lük bir kesim iki ülke arasında gelip gitmek isterken, yüzde 20’si ileride kesin dönüş yapmayı düşünüyor. Araştırma ile ilgili olarak Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti Uyum Bakanı Güntram Schneider, “Uyumun asimilasyon anlamına gelmediğini biliyoruz“ derken, Federal Hükümet’in uyum sorumlusu Aydan Özoğuz ise Almanya’da daha iyi bir hoşgörü kültürüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Özoğuz, “Bir araştırma daha Almanya’da göçmen gençlerin çok iyi notlara sahip olmalarına rağmen isimleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığını gösteriyor. Bu da birçok insanın kökenleri nedeniyle tam olarak kabul görmedikleri duygusunun oluşmasına yol açıyor“ dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri