Türkler, İsveç'te tek vücut

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Örgütlenme Sekreteri Sami Görgülü, federasyon olarak 4 yıllık çalışmalarının meyvesini verdiğini belirterek, ''İsveç parlamentosundan Ermeni tasarısının geçme ihtimali imkansıza yakın'' dedi.

Görgülü, İsveç'e yaklaşık 30 bin göç vermiş olan Kulu’yu ziyaret etti. İsveç'te bulunan yabancıların çoğunun Türkiye'den gelenlerden oluştuğunu, Türklerin de büyük bir çoğunluğunun memleketinin Kulu olduğunu belirten Görgülü, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonunun 34 yıl önce kurulduğunu anlattı.
"Federasyon olarak 4 yıldır süren çalışmalarımız meyvesini verdi" diyen Görgülü, önümüzdeki günlerde İsveç parlamentosuna gelecek 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarıyla ilgili tasarıya karşı çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti.
"İsveç Parlamentosundan Ermeni tasarısının geçme ihtimali imkansıza yakın" ifadesini kullanan Görgülü, şunları söyledi:
"Bu haksız ve Türkiye'yi, hatta dünyanın çeşitli yerinde yaşayan Türkleri oldu-bittiye getirmeyi, Doğu'ya karşı ön yargıyı kullanarak Batı'da prim yapmayı amaçlayan tasarı, İsveç parlamentosu tarafından kesinlikle ciddiye alınmaz. Bu tasarıyı ülke ülke dolaştırıyorlar ancak bir süre sonra aleyhlerine döneceğini, Batı'nın gerçeği anlayacağını hesap edemiyorlar. Çünkü artık Avrupa'da Türkler milletvekili, belediye başkanı, bilim adamı, sanatçı oluyor. Türkler bir araya gelip uzun yıllar ihmal ettikleri kulis çalışmalarını yapmaya başladı.''
Görgülü, İsveç parlamentosuna Ermeni tasarısının geleceği 17 Martta, büyük olasılıkla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'te olacağını sözlerine ekledi.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri