‘türkkuşu’ Ay Sonunda Fabrikadan Çıkıyor

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK tarafından THK Fabrikası’nda üretilen ilk yerli uçak ‘Türkkuşu’nun bu ayın sonunda fabrikadan çıkacağını söyledi. Yıldırım, bundan sonraki hedeflerinin ise ‘20 kişilik...

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK tarafından THK Fabrikası’nda üretilen ilk yerli uçak ‘Türkkuşu’nun bu ayın sonunda fabrikadan çıkacağını söyledi. Yıldırım, bundan sonraki hedeflerinin ise ‘20 kişilik personel, kargo ve sporcu’ taşıyacak uçak üretmek olduğunu, bunun da 2017-2018 yıllarında gerçekleştirileceğini belirtti.

THK Genel Başkanı, İzmir’in Selçuk ilçesinde düzenlenen ’43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’ ödül törenine katıldı. Yarışmalarda, ünlü rock şarkıcısı Hayko Cepkin de dahil olduğu ‘Anadolu BJK-B’ takımıyla birlikte ödül aldı. Selçuk Havaalanı’nda düzenlenen ödül töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, paraşüt sporunu daha da yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, “Onun için de bu sporu yapan insanların sayısı ne kadar çok artarsa, ne kadar çok yerde bu faaliyeti yürütürsek, ben inanıyorum ki bunda başarılı olacağız. Ülkemizdeki paraşütçü sayısı az, bunu artırmak istiyoruz.” dedi.

"İLK UÇAĞIMIZ AY SONU HAZIR"

Paraşüt sporu için malzemelere ve özellikle uçağa ihtiyaç olduğunu hatırlatan Yıldırım, THK’nın, ‘nerede kalmıştık’ diyerek 1955 yılında ara verdiği uçak üretme işine yeniden başladığını söyledi. THK Fabrikası’nda üretilen ilk ‘Türkkuşu’ uçağının bu ay sonunda fabrikadan çıkacağını ifade eden Yıldırım, “THK, tekrar uçak üretimine başladı. İlk ürettiği uçak, bu ayın sonuna doğru fabrikamızdan çıkış yapacak. İnşallah ekim ayında da uçağımız uçacak. Bu önemli, müjdeli bir haber.” diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 20 KİŞİLİK UÇAK ÜRETMEK"

THK’nın ikinci büyük hedefinin 20 kişilik uçak üretmek olduğunu kaydeden Osman Yıldırım, “Bu uçakla da özellikle hem personel taşınmasında hem kargo taşınmasında hem de sporculuk faaliyetlerinde bu uçağı kullanmayı düşünüyoruz. Bu uçaktaki planımızda 2017 sonu 2018’in ilk aylarında o uçağı da gökyüzünde göreceğimizi tahmin ediyorum. Bu konuda THK mühendisleri çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyorlar. Ülkemizdeki imkan ve kabiliyetleri kullanarak yine milletimizin ve devletimizin desteğiyle bu uçağı da üreteceğiz.” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

6-12 Eylül 2014 tarihlerinde Selçuk’ta gerçekleştirilen 43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Ödül alanlar arasında, yarışmaya ‘Anadolu BJK-B’ takımıyla birlikte katılan ünlü rock müzisyeni Hayko Cepkin de yer aldı. Hayko Cepkin’in yer aldığı takım, "4'lü takım halinde serbest düşüş (Formation Skydiving) amatör dalında üçüncülüğü elde etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri