Türkiye'yi Şikayete Giden Anastasiadis, Brüksel'de Hastalandı

Avrupa Birliği (AB) zirve toplantısı için Brüksel’e giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ileri derecede burun kanaması şikayetiyle bu sabah Brüksel’de hastaneye kaldırıldı. Nikos Anastasiadis, Brüksel’e gidiş sebebi olan AB...

Avrupa Birliği (AB) zirve toplantısı için Brüksel’e giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ileri derecede burun kanaması şikayetiyle bu sabah Brüksel’de hastaneye kaldırıldı. Nikos Anastasiadis, Brüksel’e gidiş sebebi olan AB zirve toplantısına katılamayacak.

Anastasiadis’in Brüksel’deki hastanede gerekli tedaviyi aldıktan sonra taburcu olarak oteline döndüğünü ancak, doktorların tavsiyesiyle otelinde 48 saat yataklı istirahat edeceğini, AB zirve toplantısına katılamayacağı aktarıldı.

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis tarafından yapılan yazılı açıklamada, Brüksel’deki hastanede gerekli müdahalesi yapılan Anastasiadis’e, şiddetli kanamanın tekrar etmesini önlemek için 48 saat yataklı istirahati önerildiği, Anastasiadis’in Brüksel’de doktorunun yakın takibi altında tutulacağı belirtildi.

AB zirve toplantısında, Türkiye’yi şikayet etmek ve zirve sonuç bildirgesine Türkiye ile ilgili üç maddelik bir paragraf eklettirmek için kulis faaliyetleri yapmak isteyen Anastasiadis, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’a ve Avrupa Halk Partisi Başkanı Joseph Daul’a Rum yönetiminin tutumunu, Ulusal Konsey kararlarını teferruatıyla anlattı.

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis’in, Zirve kürsüsünden yapmayı planladığı konuşmanın yazıya döküldüğünü ve gerek Avrupa Konseyi zirvesine gerekse Avrupa Halk Partisi toplantısına katılacak devlet ve hükümet başkanlarına yazılı olarak dağıtılacağını açıkladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri