Türkiye'ye bir sondaj müjdesi daha! Saniyede 1 ton çıkıyor

Türkiye ekonomisi için petrol ve doğalgaz keşfi kadar önemli olan bir şey daha var. Vatandaş bazın bunu görmezden gelse de ülke için çok büyük öneme sahip sondaj gerçekleştirildi.

Ekonomik olarak bir ülkenin güçlü olması için doğal kaynakların verimli kullanımı büyük önem arz ediyor. Petrol zengini ülkeler bu yüzden ekonomik olarak güçlü. Özellikle Arap ülkelerinin petrol dışında neredeyse hiçbir geliri yok. Türkiye'de ise yıllardır cari açığı başlıca faktörü petrol ithalatı.

Bu yüzden devlet sondajlara ağırlık verdi. Karadeniz'de bulunan doğalgaz ve Gabar'da bulunan petrol rezervi ülke için yeni umut oldu. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin enerji bağımsızlığı noktasında büyük yol kat etmesi bekleniyor. Petrol kadar önemli olan hatta petrolden daha önemli olan bir kaynağı ise vatandaş unutuyor.

Yaşam için olmazsa olmaz denilen su kaynakları kuraklıktan dolayı gün geçtikçe azalıyor. Sıkıntıların çözümü ise su tasarrufu. Son olarak Isparta'da bir bahçede ağaçların sulanması için sondaj çalışması gerçekleştirildi. Çalışma olumlu sonuç verdi ve su kaynağı keşfedildi. Uzun süredir devam eden çalışmaların olumlu sonuçlanmasını vatandaş sevinçle karşıladı.

Gündem Haberleri