Türkiye'nin yeni karakolu YPG bayraklarının yanında yapılıyor

Türkiye'nin Suriye'deki Süleyman Şah Karakolu'ndan geri çekilerek yeni karakolu yaptığı Eşme'de YPG bayrakları dalgalanıyor.

Başbakan Davutoğlu, 'Türkiye YPG'den yardım istedi mi' sorusuna 'Kimseden yardım almadık' yanıtını vermişti ancak yeni karakolun yapıldığı bölgede YPG bayrakları dalgalanıyor.

Türkiye Pazar sabahına (22 Şubat 2015) Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), IŞİD tarafından kuşatıldığı iddia edilen Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı Suriye içindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi’ne düzenlediği Şah Fırat operasyonuyla uyandı.  Genelkurmay'dan yapılan açıklamada türbe ve kutsal emanetlerin kurtarılarak Türkiye sınırı yakınındaki Eşme Köyü'ne Türk bayrağının dikildiği bildirildi. Eşme köyünde Türk askerinin yeni karakol için çalışma yaptığı sırada çalışmanın yapıldığı bölgede YPG bayraklarının olması dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral'ın haberine göre, karakol çalışmalarından ilk görüntülere ulaşıldı. İddialara göre TSK'nın YPG'den yardım istediği belirtilmişti. Ancak Davutoğlu bu iddiaları yalanladı. HDP'li Hasip Kaplan ise, operasyonun TSK ve YPG'nin birlikte yürüttüğü bir operasyon olduğunu öne sürdü.

Yapılan açıklamalara rağmen yeni karakol için çalışma yapan Türk askerlerinin çok yakınında YPG bayrakları böyle görüntülendi.



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri