Türkiye'nin yeni İHA'sını Konya üretti! Baykar artık yalnız değil

Türkiye'de yerli ve milli savunma araçlarının üretimi hız kazandı. Bu kapsamda Konya'da yeni bir İHA üretildi. Bu İHA'nın tüm dünyaya satılması bekleniyor.

Türkiye savunma sanayi üretiminde lider ülkeler arasına görmek için çabalıyor. Ülkenin gurur haline gelen İHA ve SİHA'lar Baykar tarafından üretiliyor. Milyonlarca dolar bu üretimler sayesinde Türkiye'nin kasasında kalıyor.

KONYALI ŞİRKETTEN ÖNEMLİ ÜRETİM

Ayrıca yerli İHA ve SİHA'lar ihraç edildiği için ülkenin döviz geliri artmış oluyor. Türkiye'nin bu başarısı Konya'daki İHA üretimiyle taçlandı. Konya'da bir şirket yerli ve milli İHA ürettiğini duyurdu. Elfatek Elektronik tarafınca üretilen insansız hava aracına yoğun ilgi var.

İHA'NIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ

Mühendislerce kolay kurulum özelliğinde 12 parçadan tasarlanan, kanat genişliği 3,5 metre olan araç, 25 metrekarelik herhangi bir alandan piste ihtiyaç duymadan havalanabiliyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Bahattin Düzgün, AA muhabirine, şirketin AR-GE yatırımlarına büyük önem verdiğini, elektronik kart, yazılım ve yapay zeka çalışmalarına mesai harcadıklarını anlattı.

3 SAAT HAVADA KALABİLİYOR

Düzgün, savunma sanayisine yönelik kabiliyetlerini artırmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. İki personelin kolaylıkla taşıyabileceği ağırlığa sahip olan İHA 15 dakika içinde uçuşa hazır hale geliyor. İHA, yaklaşık 3 saat havada kalabilmesiyle sınırları zorlayan bir özelliğe sahip. Uçuş menzili ise şimdilik 140 kilometre. İlerleyen süreçte İHA'nın yeni özellikleriyle tüm dünyaya satılması bekleniyor. Üzerinde yüksek çözünürlüklü kameraların bulunduğu insansız hava aracının gelişim sürecinin devam edeceği öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (167)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri