Ünal, AA muhabirine şirketin yeni yıl hedeflerine ilişkin yaptığı değerlendirmede hidrojenin fosil yakıtlara alternatif oluşu ve yerinde üretime imkan tanımasıyla diğer kaynaklar içinde öne çıktığını belirtti.
Türkiye ve yakın coğrafyada uzun yıllardır çeşitli yöntemlerle gri, mavi ve yeşil hidrojen ürettiklerini dile getiren Ünal, şirket olarak hali hazırda işletilen doğalgazın buhar reformasyonu (SMR) ve elektroliz tesisleri ile Türkiye'de hidrojen üretiminde önemli bir tecrübe ve birikimi Türk sanayisinin hizmetine sunduklarını anlattı.
Ünal, şirketin hidrojen alanındaki yetkinliğinin güçlü olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"Özellikle Orta Doğu ülkelerinde de ilk hidrojen ile çalışan otobüs ve otomobil dolum istasyonunu devreye alarak kullanıma sunduk. Türkiye'de olası hidrojen dolum istasyonu kurulum potansiyel projelerinde de otobüs üreticileri ve belediyeler gibi ilgili paydaşlarla yakın iş birliği içerisindeyiz. Paydaşı olduğumuz Güney Marmara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde yürütülen Hidrojen Vadisi projesi (HySouthMarmara) ile ülkemiz yeşil hidrojen yatırımları için ilk imzayı atmıştır. Ülkemizin yeşil hidrojen potansiyelinin farkında ve ülkemizin yanındayız. Türkiye, mevcut güneş ve rüzgar enerjisi potansiyeli ile bölgesinde güçlü bir yeşil hidrojen üretim merkezi olma şansına sahip. Linde Türkiye olarak, Türkiye'nin bu potansiyelini gerçekleştirmesine yardımcı olmayı istiyoruz."