"Türkiye'nin Tek Adam Yönetimine Mi Teslim Edilip Edilmeyeceği Oylanacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, 10 Ağustos'ta; Türkiye'nin tek adam yönetimine mi teslim edileceğinin yoksa kuvvetler ayrılığının egemen olduğu, yargının bağımsız olduğu, yasamanın, yürütmenin ve yargının ayrı ayrı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, 10 Ağustos'ta; Türkiye'nin tek adam yönetimine mi teslim edileceğinin yoksa kuvvetler ayrılığının egemen olduğu, yargının bağımsız olduğu, yasamanın, yürütmenin ve yargının ayrı ayrı kendi fonksiyonlarını işlevlerini icra ettiği parlamenter demokrasinin rayında mı tutulacağının oylanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'na destek vermek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezi tarafından oluşturulan heyet Kars'a geldi. Heyeti, CHP İl Başkanı Mustafa Aras karşıladı. Ardahan, Iğdır ve Ağrı'nın da aralarında bulunduğu illerde çalışma yapacak heyetin başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, ortak aday İhsanoğlu'nun özelliklerini, görüşlerini ve Türkiye için nasıl değerli bir cumhurbaşkanı olacağını anlatabilmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Türkiye'nin 10 Ağustos'ta ciddi siyasi seçim süreciyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğdu, "İki şeyden birini seçme durumundayız. Ben biraz açık sözlü konuşmak istiyorum. Yapacağımız seçim esas itibariyle Türkiye'yi tek adam yönetimine mi teslim edeceğiz? Yoksa Türkiye'yi kuvvetler ayrılığını egemen olduğu, yargının bağımsız olduğu, yasamanın, yürütmenin ve yargının ayrı ayrı kedi fonksiyonlarını işlevlerini icra ettiği parlamenter demokrasinin rayında mı tutacağız? Aslında esas seçimimiz budur." ifadelerini kullandı.

SEÇİM YARIŞI EŞİT OLAMAYAN KOŞULLARDA YAPILIYOR

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışının eşit olmayan ve adil olmayan koşullarla yapıldığına dikkat çeken Erdoğdu; "Bu seçim böyle başladı ve öyle sürdürülüyor. Bir yanda bulunduğu mevkii terk etmeyen yani Başbakanlık mevkini koruyan aynı zamanda konumunun bütün olanaklarını kullanarak ve öte yandan 17 ve 25 Aralık süreçlerinde bütün Türkiye'nin şahit olduğu gibi havuzlardaki kaynakları da akıtarak bir yarış sürdüren bir tek adam profiliyle Türkiye ile farklı bir biçimde algı yaratmaya çalışan bir adam var ve bu başbakandır. Öbür tarafta ise İhsanoğlu, kendisinin de ifade ettiği gibi halkın katkılarıyla bu yarışı sürdürmeye çalışan bir aday. Dolayısıyla her şeyden önce eşit olmayan demokratik olmayan bir süreçle karşı karşıyayız. Buna yapmış olduğumuz itirazlar yerini bulmadı."

NEDEN İHSANOĞLU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, 'Neden İhsanoğlu?' diye sorulduğu zaman, bir kere niteliklerinin bilindiğini, bunların devlet adamı niteliği, ilim adamı niteliği, tarafsız kişiliği ve en önemli özelliklerinden birinin de Türkiye vatandaşları arasında, Alevi, Sünni, Türk, Kürt ve hangi etnik siteden olursa olsun hangi mezhepten olursa olsun ve hatta hangi siyasi partiden olursa olsun bir ayrım yapmamasının karşılarına çıktığını vurguladı. Bunların çok önemli özellikler olduğunu aktaran Erdoğdu; "Burada birleştirici bir cumhurbaşkanı olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan ne yazık ki Başbakan ayrıştırıcı toplumu hem etnik temelde hem meshep temelinde damgalayıcı ve kendinden olanı benimseyici kendinden olmayanı dışlayan ötekileştiren bir üslupla karşımıza çıkıyor." şeklinde konuştu.

Aralarında CHP Parti Meclis Üyesi Faruk Demir, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve Bursa Milletvekili Kemal Ekinci partililerle çay içtikten sonra Faikbey ve Kasımpaşa caddelerinde esnaf ziyareti yaptı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri