Türkiye'nin petrol ithalatında dikkat çeken gelişme!

Petrol piyasasındaki gelişmeleri vatandaş yakından takip ederken Türkiye'nin petrol ithalatındaki dikkat çeken gelişmesi gündeme damga vurdu.

Akaryakıt fiyatlarındaki son gelişmeleri herkes takip ediyor. Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren akaryakıt fiyatları petrol ithalatına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Türkiye'nin petrol ürünleri ithalatı aylık olarak değişkenlik gösterebiliyor. Geçtiğimiz günlerde benzine indirim gelmiş olması vatandaşları sevindirdi.

BENZİNE İNDİRİM GELDİ ŞİMDİ SIRA MOTORİNDE

Söz konusu indirim motorin fiyatlarına da yansıtılması beklenirken petrol ithalatına ilişkin dikkat çeken bir detay paylaşıldı. Türkiye'nin ham petrol ithalatı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 18 artarak 2 milyon 852 bin 705 ton olarak gerçekleşti.

TÜRKİYE'DE PETROLE BAĞLI TÜKETİM ARTTI

Söz konusu ithalat miktarı Temmuz ayında 2 milyon 417 bin 109 tondu. Ancak, Ağustos ayındaki ithalat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,1 düşüş gösterdi. Yılın ilk 8 ayında toplam ham petrol ithalatı 19,53 milyon tona ulaştı. Yani Türkiye'nin petrol ithalatının artmış olması aynı zamanda petrol kaynaklı taleplerin de arttığına işaret ediyor. Bu da Türkiye'de benzin ve motorin satışlarında ortalama olarak bir artışın söz konusu olduğu anlamını taşıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri