Türkiye'nin meşhur seramik fabrikası tüm yatırımları durdurdu! İşte gerekçesi

Ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçen Türkiye'de meşhur olan bir seramik fabrikası tüm yatırımları durdurma kararı aldı. Buna gerekçe olarak ise dikkat çeken gelişmeler gösterildi.

Türkiye'de ekonomik olarak koşullar gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Ülke genelinde faaliyet gösteren on binlerce sanayi tesisi bu süreçte sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Artan maliyetlerden dolayı kemer sıkma politikası izleyen firmalara her gün yenisi ekleniyor. Merkez Bankası faiz kararlarıyla finansman edinmeyi zorlaştırdı.

DEV TÜRK FİRMASI YATIRIMLARI DURDURDU

Bundan en çok etkilenen ise sanayi kuruluşları oldu. Krediler sayesinde yeni yatırımlara imza atan dev kuruluşlar şimdi zor durumda. Türkiye'nin meşhur seramik fabrikalarından birisi tam bu konuyla ilgili dikkat çeken karar aldı. Her yıl büyüme açıklayan ve potansiyelini artıran Uşak Seramik tüm yatırımları durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

SON 7 YILDA 55 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTI

Son 7 yılda 55 milyon dolar yatırım yaparak ivme kazanan firmanın bu kararı herkesi şaşırttı. Söz konusu karara gerekçe olarak ise yükseltilen faiz oranları gösterildi. Şirket, Türkiye’de faizlerin yükselmesi ve finansman maliyetlerinin artması nedeniyle yatırım planlarını durdurma kararı aldığını duyurdu.

İNSAN KAYNAKLARINA KÜÇÜLME İÇİN YETKİ VERİLDİ

Uşak Seramik sadece yatırımları durdurmadı, aynı zamanda kemer sıkma politikası izleneceğini de belirtti.

Şirket, kısa vadeli acil yatırımlar hariç tüm orta ve uzun vadeli yatırım planlarının askıya alındığını, şirketin organizasyonel olarak kısmi küçüleceğini, insan kaynakları departmanının bu konuda yetkilendirildiğini bildirdi. Bahsi geçen bu karar Türkiye ekonomisindeki durumu ortaya koymuş oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (33)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri