Türkiye'nin meşhur halı markası konkordato ilan etti! 1996'dan beri üretim yapıyor

Türkiye genelinde meşhur olan halı markası konkordato ilan etti. Markanın 1996 yılından beri üretim yaptığı öğrenildi.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye genelinde birçok firma zor günlerden geçiyor. Bu süreçte kimi firma iflas etti, kimisi de konkordato ilan etti. En çok sıkıntının yaşandığı sektörlerin başında tekstil geliyor. Son olarak Türkiye'nin en meşhur halı markalarından birisi konkordato ilan etti. Gaziantep’te faaliyet yürüten Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Arka Halı, konkordato başvurusu yaptı.

28 yıldır faaliyet yürüten firmanın bu kararı vatandaşı üzdü. Onlarca ülkeye ihracat yapan firma ile ilgili detaylar mahkeme kararında paylaşıldı. Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 01 Şubat 2024 tarihli ara kararıyla beraber Arka Halı'ya tanınan 1 senelik kesin mühlet süresi, 13 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 6 ay uzatıldı.

Konkordato projesinin değerlendirilmesi ve tasdik duruşması ise 12 Eylül’de gerçekleştirilecek. Arka Halı'nın konkordato sürecinin, tekstil sektörünün ekonomik kriz nedeniyle içinde bulunduğu zor durumu yansıtırken, şirketlerin yapacağı konkordato müracaatlarının sayısının da artabileceği ifade ediliyor. Arka Halı, üretim ve ihracat potansiyelini muhafaza etmek için böyle bir adım attığını açıklarken, söz konusu karar, özellikle Gaziantep’teki tekstil firmalarının içinde bulunduğu zor durumu gözler önüne seriyor. Önümüzdeki aylarda Arka Halı'nın konkordato sürecini başarıyla tamamlayıp yola devam etmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri