Türkiye'nin kara yılı

2016 yılında meydana gelen terör saldırılarında binden fazla asker, polis ve sivil hayatını kaybederken, 3 binden fazla kişi de yaralandı. Konya, 2016 yılında 14 evladını teröre kurban verdi

UNUTMAYACAĞIZ!

2016 yılı Türk milleti için kara bir yıl oldu. 7 Haziran 2015 bu yana saldırıların ardı arkası kesilmedi. Türkiye yüzlerce evladını PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerinin hain saldırılarında şehit verdi.  12 Ocak İstanbul Sultanahmet, 14 Ocak Diyarbakır Çınar, 17-18 Ocak Şırnak  17 Şubat Ankara, 4 Mart Mardin Nusaybin ve Şırnak, 13 Mart Ankara Kızılay,  19 Mart İstanbul İstiklal Caddesi, 19 Mart Mardin Nusaybin, 22 Mart Nusaybin ve Yüksekova, 31 Mart Diyarbakır, 3 Nisan Nusaybin, Yüksekova, Şırnak, 15 Nisan Mardin ve Şırnak, 27 Nisan Bursa, 1 Mayıs Gaziantep,  12 Mayıs Diyarbakır, 7 Haziran İstanbul Vezneciler, 8 Haziran Mardin Midyat, 28 Haziran İstanbul, 1 Ağustos Bingöl, 10 Ağustos Diyarbakır, 10 Ağustos Mardin Kızıltepe, 16 Ağustos Diyarbakır Çınar, 17 Ağustos Van, 18 Ağustos Elazığ, 20 Ağustos Gaziantep, 26 Ağustos Şırnak Cizre, 12 Eylül Van, 6 Ekim İstanbul Yenibosna, 9 Ekim Hakkari, 14 Ekim Mardin,  4 Kasım Diyarbakır Bağlar, 24 Kasım Adana ve 10 Aralık günü İstanbul'da ve 17 Aralık'ta meydana gelen terör saldırılarında çok sayıda vatan evladı şehit oldu.  Bu saldırılarda 1000'den fazla asker, polis, korucu ve sivil yaşamını yitirirken; 3 binden fazla da kişi yaralandı. Bir yıl içinde 25 farklı noktada saldırı gerçekleştirildi. En fazla saldırı ise İstanbul'a yönelik yapıldı.  2016'da yılında neredeyse her iki haftada bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Şehit ateşi Türkiye'nin dört bir yanına düştü.

15 TEMMUZ TARİHİN EN BÜYÜK İHANETİ

Türkiye,  15 Temmuz gecesi tarihin en büyük darbe girişimi ile sarsıldı. Hain terör örgütü FETÖ'nün planları ile gerçekleştirilen girişim, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirildi. Ülkeyi bölmeye yönelik gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsü sonucunda; 104 darbe yanlısı üniformalı terörist öldürüldü. 15 Temmuz gecesi vatanın ve milletin bekası için sokaklara dökülen insanların üzerine ateş açıldı. Hain saldırılarda 241 insanımız şehit oldu. Saldırılarda 1491 kişi de yaralandı. 15 Temmuz gecesi darbecilerin elebaşı Semih Terzi'yi vurarak, darbenin seyrini değiştiren ve daha sonra darbeci askerler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halis Özdemir ise milletin gönlünde taht kurdu. Ömer Halis Özdemir'in ismi Türkiye'nin birçok yerinde okullara ve yeni doğan bebeklere verildi.

KONYA 2016'DA 14 ŞEHİT VERDİ 

Konya, 2015 yılının özellikle 7 Temmuz ve 14 Eylül günleri arasında birçok şehit verirken, 2016 yılı içerisinde devam eden terör saldırıları akabinde, Konya'da başka evlere de şehit ateşi düştü. Özel Harekat Polisi Kemal Yılmaz, Jandarma Uzman Çavuş Nebi Arslan, Şehit Uzman Çavuş Coşkun Karabulut, Şehit Uzman Çavuş Hacı Osman  Ayyıldız, Sözleşmeli Er Recep Alpmala,  Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel,  Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar, Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya,  Polis Memuru Metin Düzgün, Emre Horoz, Oğuzhan Duyar,  FIRAT Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde DEAŞ militanları ile girilen çatışmada Uzman Çavuş Burak Boz ve Piyade Kıdemli Çavuş Astsubay Okan Altıparmak'ın da  baba evlerine acı haber ulaştı.

ŞEHİT KEMAL YILMAZ

Muş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli 17 yıllık polis memuru 3 çocuk babası Kemal Yılmaz,  2015 yılının 12 Aralık günü geçici görevle Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gitti. Kemal Yılmaz, 12 Şubat günü Cizre'de operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralandı. Kemal Yılmaz, tedavi gördüğü Ankara GATA'da yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

ŞEHİT HACI OSMAN AYYILDIZ

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, 1 Mayıs'ta PKK'lı teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız, son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT RECEP ALPMALA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinde 18 Mayıs'ta PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Konyalı asker Recep Alpmala'nın ailesine acı haber ulaştı. Şehit Recep Alpmala'nın sosyal paylaşım sitesinde 4 Mayıs'ta "Vicdanın rahatsa, geri kalan her şey teferruat oluyor. Hiç kimse bilmese bile, Allah biliyor ya, işte o insana yetiyor" paylaşımı yaptığı ortaya çıkmıştı.

ŞEHİT İBRAHİM BETİN

30 Temmuz günü Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin, on binler tarafından memleketi Konya'dan son yolculuğuna uğurlanmıştı.  Şehidin babası Mehmet Betin, şehit oğlunu uğurlarken “Yiğitler yiğidine hakkım helal olsun” dedi.

ŞEHİT MUSTAFA TÜNEL

Yol kontrolü sırasında PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 30 Temmuz günü hemşehrisi İbrahim Betin ile birlikte şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Mustafa Tünel'in cenazesi, Hakkari’de düzenlenen törenin ardından uçakla Konya’ya gönderildi. Şehidin Türk bayrağı’na sarılı naaşı cenaze arabasıyla namazın kılınacağı meydana götürülürken ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atılmıştı.

ŞEHİT YUNUS EMRE UÇAR

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 5 Eylül'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar'ın cenazesi, Sarayönü ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Uçar'ın şehit olmadan altı ay önce Isparta Eğridir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi'nde çekilen ve sahnelerinde rol aldığı 'Dağ 2' filminde oynadığı ortaya çıkmıştı.

ŞEHİT ENES KAYA

26 Eylül günü Mardin'de PKK'lı teröristlerin Kızıltepe-Derik karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı asker ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Enes Kaya'nın, Konya'nın Ilgın ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

ŞEHİT METİN DÜZGÜN

10 Aralık günü Beşiktaş Vodafone Arena Stadı önünde maç çıkışından sonra meydana gelen ve 38 kişinin yaşamını yitirdiği hain patlamada Konya'ya 3 şehit ateşi birden düştü. Patlamada 27 yaşındaki polis memuru Metin Düzgün şehit düştü. 1 buçuk yıllık polis memuru olduğu belirlenen Metin Düzgün, bekardı.

ŞEHİT EMRE HOROZ

İstanbul Beşiktaş'da düzenlenen bombalı saldırıda; Elif ve Erva isimli ikiz bebek babası olan polis memuru Emre Horoz da şehit oldu. Horoz'un ikiz kızları küçük yaşta yetim bırakıldı. Şehitin cenazesi Seydişehir’de Akyol Mezarlığına defnedildi.

ŞEHİT OĞUZHAN DUYAR

10 Aralık günü gerçekleştirilen hain bombalı saldırıda Konyalı polis memuru Oğuzhan Duyar da şehit düştü. 22 yaşında ve bekar olan Duyar'ın şehit olmadan 6 ay önce polis olduğu öğrenildi. Şehit , memleketi Hüyük İlçesine defnedildi. 

ŞEHİT BURAK BOZ

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda şehit olan 16 askerden biri olan Uzman Çavuş Burak Boz'un acı haberi memleketi Ereğli ilçesine ulaştı.  27 yaşındaki Uzman Çavuş Boz'un 7 yıldır görev yaptığı ve operasyona kendi isteği ile katıldığı öğrenildi.

ŞEHİT OKAN ALTIPARMAK

Fırat Kalkanı operasyonunda 21 Aralık Çarşamba günü şehit olan 16 askerden biri yine Şehit Uzman Çavuş Burak Boz gibi Konyalı oldu. El Bab'dan gelen haber üzerine Konya'ya ikinci şehit ateşi de düştü. Saldırıda teşhis edilemeyen Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev yapan 24 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş'un cenazesi, ailesinden alınan DNA örneği ile teşhis edildi. Şehit Altıparmak'ın cenazesi Seydişehir'e dualarla defnedildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri