Türkiye'nin ilk dondurma markası piyasadan böyle çekildi! Marketlerde satışı bitti

Türkiye'nin ilk entegre dondurma üreten markasını uzun süredir marketlerde göremeyen vatandaş merak ediyor. Efsane markanın piyasadan neden çekildi belli oldu. İşte üzücü süreçte yaşananlar.

Türkiye genelinde üretim yapan binlerce firma var. Son yıllarda kurulan fabrika sayısı arttı. Buna rağmen bilinen Türk markası sayısı oldukça az. Yan sanayi üretiminde başarılı olan ülke kendi markalarını ortaya çıkarmakta zorlanıyor. Tüm kötü koşullara rağmen adını duyuran ve dünya markası olma yolunda ilerleyen onlarca Türk markası var. Bunlardan birisinin yükselişini ve daha sonra aniden düşüşünü ele alacağız.

TÜRKİYE'NİN İLK ENTEGRE DONDURMA FABRİKASINI KURDU

Gıda sektöründe adı bilinen Türk markaları gururlandırıyor. Bunlardan birisi de Türkiye'nin ilk entegre dondurma fabrikasını kuran Panda. Yıllar önce kaliteli dondurması ve ilgi çeken reklamlarıyla ünlü olan markanın adı son yıllarda duyulmuyor. Bazı vatandaşlar bu dev markanın iflas ettiğini bile düşünüyor. Durum ise hiç öyle değil.

SAATTE TONLARCA ÜRETİM KAPASİTESİ VARDI

Has Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından 1984 yılında kurulan Panda, 2010’a kadar Türkiye’de en çok sevilen ve tüketilen markalardan biri oldu. Ülkenin ilk entegre dondurma fabrikasını kuran dev marka, saatte donlarca dondurma üretiyordu. Reklamlarıyla kendini vatandaşa sevdiren marka piyasadan bir anda kayboldu.

YERLİ MARKAYA VATANDAŞ SAHİP ÇIKMADI

Yerli markaların önemini herkes biliyor ancak yine de bu konuda vatandaş yeterince çaba sarf etmiyor. Panda dondurma markasının işlerini rakip firma zora soktu.

Birçok markayı bünyesinde barındıran Unilever, Algida dondurma markasıyla müthiş bir strateji uyguladı. Marketlere ücretsiz bir şekilde dolaplar, şemsiyeler, sandalyeler, güneşlikler veren Algida kısa sürede her noktayı ele geçirdi.

PANDA MARKETLERDEN YAVAŞ YAVAŞ ÇEKİLDİ

Ayrıca Panda'ya göre daha yüksek kazanç oranı sağlayan marka işletmelerin tercihi olmuştu. Durum böyle olunca Panda markası yavaş yavaş marketlerden çekildi. Günümüzde çok az noktada satılan Panda, vatandaşın çoğu tarafından unutuldu. İşte Türkiye'nin ilk entegre dondurma fabrikasını kuran meşhur marka Panda piyasadan böyle çekildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri