Türkiye'nin en zengin isimleri belli oldu

ABD merkezli Forbes dergisi, 2021 yılı dünyanın en zengin kişileri listesini açıkladı. Listeye Türkiye'den tanıdık isimler de girdi.

ABD merkezli Forbes dergisi, 2021 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Dünyada Jeff Bezos 177 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alırken, Türkiye'den ise Murat Ülker 6,3 milyar dolarla ilk sıraya yerleşti. Açıklamada Türkiye'de dolar milyarderi sayısı son bir yılda 4 artışla 27'ye ulaştığı belirtildi.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ AÇIKLANDI

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, 177 milyar dolarlık servetiyle dördüncü kez ilk sırada yer aldı. Geçen yıl listede 31'nci sırada yer alan Elon Musk, bu yıl 2'nci sırada kendisine yer buldu.

Listeye bu yıl 493 yeni isim katıldı. Bu yıl milyarderler listesine girenlerin toplam servetleri geçen yılki 8 trilyon dolardan 13,1 trilyon dolara yükseldi.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 10 İSMİ BELLİ OLDU

Türkiye’de ise Murat Ülker, 6,3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı. 2020 yılına göre servetini yüzde 46,5 artıran Ülker, dünyada da 421. sırada yer aldı. Ülker, geçen sene dünyada 414. sıradaydı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri