Türkiye'nin en yaşlı at binicisi

Beyşehir ilçesinde bu yıl 9uncusu düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışlarında baş kategorisinde birinci gelen 70 yaşındaki İzzet Kirlioğlu, 60 yıldır bu sporun içerisinde olduğunu söyledi.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları’nda baş kategorisinde birinci gelen 70 yaşındaki İzzet Kirlioğlu, 60 yıldır bu sporun içerisinde olduğunu söyledi.
Beyşehir Uluslararası Göl Festivali kapsamında düzenlenen rahvan at yarışlarında baş kategorisinde kendisinden daha genç olan rakiplerini geride bırakarak hem kupanın hem de üç bin liralık ödülün sahibi olan 70 yaşındaki İzzet Kirlioğlu, atalarından kalan bu sporu ata binemeyinceye kadar sürdüreceğini söyledi. Kirlioğlu, 70 yaşına rağmen dinç olmasını bu spora bağladığını belirterek,“Türkiye’nin en yaşlı binicisi benim. İnşallah Allah ömür verirse, binemeyinceye kadar bu spora devam edeceğim. Torunumun birini de yetiştireceğim, benim yerim eksik kalmasın diye. Kendimizi methetmiş olmayalım; yarışlarda yıkıldığımız da yıktığımız da oldu. Ama ekseriyetle yıktık. Son yarışta diğer arkadaşların atı da güzeldi. Ama bana nasipmiş. Bu sporda çalışan kazanır. Ben de atımı iyi çalıştırdım. İnşallah bundan sonra da Allah’ım kaza bela vermez. Çocukluğumdan beri bu sporla uğraşırım. 60 yıl oldu. Dedemden, babamdan kalma bana. Geleneksel olarak benden de evladıma. Atımı gezdiren, bakımını yapan çoluğum çocuğum var. Onların da emeği çok üzerimde. Atımın ismi Dorubey. Tayken aldım ve tay olduğundan beri yarışıyorum. İmkanı olanlara at sporunu tavsiye ediyorum. Yarış yapsın ya da yapmasın. Çünkü dünyanın en iyi sporudur sağlık açısından. Ben şahsen herkesin sağlık açısından bir at beslemesini tavsiye ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri