Türkiye'nin en küçükleri listesinde Konya detayı! Son sıradayız

Türkiye'nin en küçük ilçeleri belli oldu. Listede yer alan Konya detayı dikkatlerden kaçmadı. Listede son sırada yer alan bu ilçe şaşırttı.

Türkiye'ni nen küçük ilçeleri açıklandı. Listede yüzölçümü yönünden en büyük şehir olan Konya'nın bir ilçesi yer aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre en düşük nüfuslu ilçeler belli oldu. Bakin olmasıyla vatandaşın ilgisi çeken bu ilçelerin listesi belli oldu. Konya'dan Yalıhüyük İlçesi listeye girdi. Listede son sırada yer alan Yalıhüyük bin 754 nüfusa sahip.

TÜRKİYE'NİN EN DÜŞÜK NÜFUSLU İLÇELERİ

Türkiye'nin en düşük nüfuslu ilçeleri; Eskişehir, Kırklareli, Bingöl, Afyonkarahisar ve Konya'da bulunuyor. İlçeleri ise aşağıda yer alıyor.

ESKİŞEHİR – HAN

Eskişehir'in Han ilçesi, sakin yaşamı ve doğal güzellikleri ile birçok insanın dikkatini çekiyor. Nüfusu ise, 2 bin 352.

KIRKLARELİ - KOFÇAZ

Kırklareli Kofçaz, yeşil doğası ve temiz havası ile doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Nüfusu ise, 2 bin 308.

BİNGÖL - YAYLADERE

Bingöl Yaylıdere, doğal güzelleri ve huzur veren atmosferi ile birçok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Ayrıca Yaylıdere'nin nüfusu 2 bin 304.

AFYONKARAHİSAR - KIZILÖREN

Afyonkarahisar Kızılören, tarihi ve kültürel güzellikleri ile birçok insanın dikkatini çekiyor. Sakin bir yaşam arayanların tercihi haline gelebilen Kızılören, 2 bin 107 kişilik nüfusu ile gündeme geliyor.

KONYA - YALIHÜYÜK

Konya Yalıhüyük, sakin ilçelerden biri olarak biliniyor. Zira nüfusu bin 754.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri