Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi konkordato ilan etti! TOGG detayı dikkat çekti

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak birçok firma zor günler geçiriyor. Son olarak ülkenin en hızlı büyüyen şirketleri listesinde yer alan meşhur şirket konkordato ilan etti.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat küçük ve büyük ölçekte faaliyet gösteren binlerce firmayı olumsuz etkiledi. Bu süreçte en büyük sıkıntının nakit para akışındaki aksamalar olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri listesinde yer alan meşhur şirket konkordato ilan etti. TOGG, Tübitak ve Bilişim Vadisi gibi önemli marka ve kurumlara ar-ge desteği sağlayan ROBO Otomotiv’in konkordato ilan etmesi herkesi şaşırtmıştı. 500 kişiyi istihdam eden firmanın neden konkordato ilan ettiği ortaya çıktı.

ROBO Yönetim Kurulu tarafından konkordato ilanına ilişkin şu açıklama yapıldı:

“ROBO olarak Türkiye’de ve Avrupa’da 18 yıldır endüstriyel otomasyon alanında birçok başarılı projeye beraberce imza attık, şirketlerimizi karlı şekilde büyüterek ülke ekonomisine değer kattık. Yaklaşık 500 kişilik çalışma arkadaşımız ile otomotiv sektöründe eş zamanlı ve birbiri ardına ses getiren büyük hacimli projelerimizi tamamlamaya ve yeni proje süreçlerine hazırlanmaya devam ediyoruz. Müşteri memnuniyetini birinci planda tutan şirketimiz; karlılığın ciddi oranda azaldığı son yıllardaki zorlu ekonomik koşullarda dahi istihdamı artırmaya ve hızla büyümeye devam etmiştir.

NAKİT PARA AKIŞI OLUMSUZ ETKİLENDİ

Ülkemizin “milli teknoloji” politikası doğrultusunda yüzde yüz yerli mühendislik gücü ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan ROBO; 2023 yılında TOBB’un düzenlemiş olduğu “Türkiye 100 programı” kapsamında Türkiye’nin “En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi” listesinde tedarikçilerimizin-iş ortaklarımızın-müşterilerimizin yadsınamaz desteği ile 49. sırada yerini almıştır. Son yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullar, birçok şirket gibi ROBO’yu da maalesef doğrudan etkilemiştir. Özellikle son yıllarda döviz kurunda yaşanan ciddi artış ve belirsizlikler, yüksek enflasyon ve devamındaki yüksek borçlanma faizi ile artan maliyetler, Türk Lirası cinsinden KDV’nin uzun dönem finanse edilmesi zorunluluğu nedeni ile uğranılan maddi zararlar ve son olarak 2023 yılında mevcut hissedar yapımızdaki değişiklik sürecinde yaşananlar nedeniyle maalesef şirketimizin nakit akışı olumsuz etkilenmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (48)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri