Türkiye son zamanlarda ekonomik anlamda yaşadığı sorunları çözmek için bir çok alanda önemli hamleler ortaya koyuyor. Bu hamleler neticesinde Türkiye’nin mobilya sektöründe en çok ihracaat yaptığı ülkeler haberimizde
Türk mobilya sektörü, son yıllarda ihracat pazarlarını çeşitlendirmeye yönelik faaliyetlerini hızlandırarak yakaladığı istikrar sonucu ihracatı da artmaya başladı.
Bir çok alanda yeni ihracat alanını genişletmek isteyen Türkiye son zamanlarda yapmış olduğu yatırımların karşılığını almaya devam ediyor. Son yıllarda Türkiye’nin ekonomik seyri inişi trendinde seyretse de mali anlamda yaşanan krizi çözmek için bir çok adım atılıyor. Gazete olarak haberlerimizde ekonomik artışları ve son zamanlarda yapılan yatırımlara yer vermeye çalışıyoruz.
Konya’nın özellikle sanayide yaptığı atılımlar ile dünyanın pek çok ülkesine ürün ihraç etmeyi başardı. Özellikli son yıllarda tarım makineleri ihracattı ve meyve ihracatında dünya pazarında kendine iyi bir yer bulan Konya yeni yapacağı yatırımlar ile birlikte bu payını yükseltemeye çalışıyor
Son yaptığımız derlemede Türkiye’nin mobilya sektöründe son yıllarda en çok ihracat yaptığı ülkeleri derledik.
Turkishexporter'ın dünya çapında markası Forie'nin mobilya üretim ve ihracat firmalarıyla alt sektörleri için yeni verileri yükleniyor.
Yüklenecek data setlerinde öncelik Avrupa, Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinde olacak.
Dünya Ticaret Örgütü Verileri
Dünya Ticaret Örgütü’nden alınan bazı ithalat verileri şu şekilde:
· Dünyada en çok ithalat yapan: ABD / 86 milyar dolar
· Türkiye'nin toplam ithalatı: 931 milyon dolar
· En çok ithalat yaptığı ülke: Çin 254 milyon dolar
GTİP Kodu 94 olan mobilyalar, tıpta veya cerrahide kullanılan mobilyalar, yatak takımları ve benzeri eşyalar için Dünya Ticaret Örgütü tarafından hazırlanan verilere göz atabilirsiniz.
· Toplam global ihracat: 317 milyar dolar
· En çok ihracat yapan ülke: Çin / 131 milyar dolar
· Türkiye'nin mobilya ihracatı: 5,2 milyar dolar (11.sırada)
Mobilya'da Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler
· Irak: 540 milyon dolar
· Almanya: 505 milyon dolar
· ABD: 297 milyon dolar
· Fransa: 237 milyon dolar
· İsrail: 230 milyon dolar
SAİT ÇELİK