Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birisi Araplara satılıyor!

Türkiye son yıllarda yabancılara satılan şirketlerle gündeme geliyor. Yapılan son açıklamaya göre en büyük şirketlerden birisi Araplara satılacak.

Dünya genelinde faaliyet gösteren büyük yatırım fonları yeni satın almalara devam ediyor. Son yıllarda Türkiye'deki birçok bilindik varlık yabancılara satıldı. Vatandaş zaman zaman bu duruma tepki gösteriyor ancak yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi her geçen gün artıyor.

SATIN ALMA GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Son olarak yeni bir satın alma görüşmesine daha başlandı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) devletine ait olan Abu Dabi Varlık Fonu (ADQ) Türkiye'de bu şirketi satın almak için düğmeye bastı. Abu Dabi Varlık Fonu (ADQ) Odeabank'ı satın almak için görüşmelere başladı.

ARAPLAR BU BANKAYI SATIN ALACAK

Abu Dabi Varlık Fonu'nun, Türkiye'nin önemli bankalarından biri arasında yer alan Odeabank'ı satın almak için görüşmelere başladığı ortaya çıktı. Türkiye'deki varlıklara ilgi gösteren Arapların teklifi kısa süre içerisinde netleşecek. Anlaşma sağlanması durumunda banka Araplara satılmış olacak.

TÜRKİYE'DE ALANINDA 21. SIRADA YER ALIYOR

2012 yılında kurulan Odeabank, Türkiye'de var olan 54 banka arasında en büyük 21. banka olarak gösteriliyor. Banka, Eylül 2022 itibariyle 16 şehirde 48 şube ve 1.105 çalışana sahip. Türkiye'deki en büyük şirketler listesinde de yer alan bankanın satılacak olması herkesi şaşırttı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri