Türkiye'nin En Büyük Çadır Kentinde Kışlık Kıyafet Yardımı Yapıldı

Akçakale Kaymakamlığı ve Kızılay, ilçede eğitim ve öğretim gören yaklaşık 2 bin 160 Suriyeli misafir öğrenci ve gönüllü Suriyeli öğretmenlere kışlık kıyafet dağıttı.Suriyeli misafir öğrencilerin kışlık kıyafet dağıtımına;...

Akçakale Kaymakamlığı ve Kızılay, ilçede eğitim ve öğretim gören yaklaşık 2 bin 160 Suriyeli misafir öğrenci ve gönüllü Suriyeli öğretmenlere kışlık kıyafet dağıttı.

Suriyeli misafir öğrencilerin kışlık kıyafet dağıtımına; Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Akçakale Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, Kızılay Şube Başkanı Ahmet Meşhurgül katıldı.

Akçakale Kızılay Şube Başkanı Ahmet Meşhurgül, bu yardımların artarak devam edeceğini belirtti. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise "Akçakale Kaymakamlığımızın ve Kızılay'ın yapmış olduğu bu tür yardımlarını çok anlamlı. Akçakale Belediyesi olarak Suriyeli kardeşlerimize her türlü yardımda bulunmaya hazırız ve yapmaktayız." dedi.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat da, "Malumunuz üzere geçen yıl Kaymakamlık ve Kızılay olarak, Türkiye de bir ilk olan sosyal hizmet merkezimiz olan giyim mağazamızın açılışını gerçekleştirmiştik. Bu senede giyim mağazamızı devam ettiriyoruz. İlçe merkezimizde yaptığımız bu okulumuzda yine kıyafet yardımlarımızı gerçekleştirelim istedik. Büyükler için geçen yılda olduğu gibi kendileri gelip kıyafetlerini seçerek olacaklar. Ama bu okulumuzda çocuklarımıza kendimiz dağıtalım istedik. Bu okul dışarıda kalan 2 bin öğrencimize eğitim veriyor. Gördüğünüz gibi yeni prefabrik okulumuz yapımına devam ediyor. Yakın zamanda çadırlarımızı oraya taşıyacağız. Ben her platformda söylüyorum, Akçakale bu savaş sürecinde en büyük rolü üslenen bir ilçemizdir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en büyük çadır kenti olan Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde 30 bin Suriyeli misafirin kaldığını belirten Fırat, "Ancak ilçede yaşayan 50 bin Suriyeli misafirlerimize de Akçakaleli kardeşlerimiz kucak açmış durumdadır. Dolayısıyla Akçakale'de gerçek anlamda ensar-muhacir kardeşliği yaşanmaktadır. Bu konuda ilçe halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Bunu da bütün Türkiye ye bildirmek istiyorum." açıklamasını yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri