Türkiye'nin dev ulaşım firması iflas etti! 15 bin kişilik kapasitesi vardı

Küresel ekonomik krizin etkileri artarak devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin en büyük ulaşım şirketlerinden birisi iflas etti.

Küresel ekonomik kriz 5 yıldır dünya genelinde etkili oluyor. Bu süreçten en çok etkilenen ülkeler Almanya, Fransa, İngiltere ve Türkiye oldu. Dünya çapında faaliyet gösteren dev firmaların iflası herkesi üzüyor. Türkiye ekonomisi 2023 yılına kadar direnç gösterdi. Son iki yıldır ise peş peşe konkordato ilanları ve iflas ilanları duyuruluyor.

FİLOSUNDA 59 UÇAK VARDI!

Binlerce kişiyi istihdam eden dev kuruluşların iflas etmesi en çok vatandaşı üzüyor ve bu durum istihdama olumsuz olarak yansıyor. Türkiye'ni nen büyük ulaşım firmalarından birisi resmen iflas etti. Söz konusu iflasın hikayesi ortaya çıktı. Filosunda yer alan 59 uçakla 15 bin yolcu kapasitesine sahip olan Atlasglobal'in iflası kesinleşti. Firma yolcularına otobüslerle ücretsiz servis imkanı da sunuyordu.

ÇEKİLEN BANKA KREDİLERİ ZORA SOKTU

2001 yılında Öger Holding tarafından kurulan Atlasglobal, çekilen banka kredileri ve yanlış kararlar sonrası iflas sürecine girdi. Çok kazançlı bir sektör olan havacılıkta Türk firmasının iflas etmesini kimse istemedi. Atlasglobal aylarda bu durumu düzeltmek için uğraşsa da başarılı olamadı.

İFLAS KARARI BÖYLE VERİLDİ

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 19 Ocak 2023 tarihinde Atlasglobal’in iflasına yeniden karar verdi. Dosya daha sonra Yargıtay’a taşındı ve Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, iflas kararını oy birliğiyle onayladı.

Yargıtay, kararın bir örneğinin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi’ne gönderilmesine de hükmetti. Böylece Türkiye'nin dev havayolu markası resmen iflas etmiş oldu.

Ekonomi Haberleri