Türkiye'nin bu bölgesinde sobalar hiç sönmüyor

Kış mevsiminin çetin ve uzun geçtiği kentlerin başında gelen Ardahan, Muş ve Van'da yüksek rakımlı bölgelerde yaşayanlar, yazın da serin hava nedeniyle soba yakarak ısınıyor.

Türkiye'nin birçok noktasında bunaltıcı sıcaklar yaşanırken, Ardahan'ın 2 bin 8 rakımlı Göle ilçesi ile ilçeye bağlı 2 bin 300 rakımlı Çullu köyünde hava sıcaklığı geceleri düşüyor.

Son günlerde sağanağın da etkili olduğu ilçede hava sıcaklığı önceki gece 6,2 derece ile Türkiye'nin en serin noktası olarak kayıtlara geçerken, Çullu köyünde de sıcaklık 7,2 derece olarak ölçüldü.

Göle'nin cadde ve sokaklarında akşam saatlerinde açık alanda çay içmek isteyenler, sobanın yakıldığı mekanları tercih ediyor.

Çullu köyünde oturan 86 yaşındaki Mehmet Kanbur, AA muhabirine, bu yıl soğuk havanın yazın da etkisini sürdürdüğünü, bu nedenle de soba yakmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yazın ortasında üşüdüklerini belirten Kanbur, "Hem soba yakıyoruz hem kalın giyiniyoruz çünkü gerçekten akşamları havalar çok serin oluyor. Son günlerde sağanak, soğuk havayı daha da arttırdı." dedi.

Medet Çağır da batı illerinde sıcaktan etkilenenlerin burada hala soba yakıldığına inanmadığını ifade ederek, "Üstümüzde hala ceket var çünkü hava çok soğuk, bacalardan duman tütüyor. Güneşli havada çay içmek istesek bile ceket üstümüzden eksik olmuyor." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri