Türkiye'nin Afrika'daki algısı çok iyi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Afrika'da Türk iş insanları için önemli fırsatlar bulunduğunu ve bu kıtada Türkiye'nin çok iyi bir algıya sahip olduğunu belirtti.

Olpak, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2024'te AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

DEİK'in dünyaya yayılmış 152 iş konseyi olduğunu söyleyen Olpak, ADF'nin ticari diplomasi ve diplomasinin bir arada olduğu bir ortam olduğunu aktardı.

Olpak, forum kapsamında birçok ülkenin dışişleri bakanlarıyla görüştüklerini ve bu görüşmeleri de o ülkelerin ticaret bakanlarıyla yapıyormuş gibi ikili ticaret konularını ele aldıklarını ifade etti.

ADF'ye olan ilgiye işaret eden Olpak, "Dünyanın çok farklı ülkelerinden Latin Amerika'dan Asya Pasifik'e, Afrika'dan Avrupa'ya kadar Avrasya da dahil farklı ülkelerden bakanlar, büyükelçiler buraya gelmişlerse bu bir ilginin karşılığıdır. Sadece rica ederek yapılacak bir program olmadığını gösteriyor." dedi.

Olpak, Türkiye'nin 85 milyon nüfusa sahip dinamik bir ülke olduğunu ve inanılmaz bir potansiyeli bulunduğunu dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri