Türkiye'den beklentiler büyük

Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanlığı tarafından Afyon’da organize edilen Temsilciler Toplantısı’nda 15 Temmuz Darbe Girişimi, vesayete dayanan sendikaların darbecilere sessiz duruşu ve Bem-Bir-Sen’lilerin cuntaya karşı direnişi konuları öne çıktı

Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanlığı tarafından Afyon’da organize edilen Temsilciler Toplantısı’nda 15 Temmuz Darbe Girişimi, vesayete dayanan sendikaların darbecilere sessiz duruşu ve Bem-Bir-Sen’lilerin cuntaya karşı direnişi konuları öne çıktı. Memur-Sen Konfederasyonu çatısı altında faaliyetlerini yürüten Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları İşbirliği Sendikası) Konya Şubesi tarafından Afyon’da “Temsilciler Toplantısı” gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen ve 4 gün süren toplantıda darbe karşıtı söylemler öne çıkarken, memurların çalıştıkları kurumlarda yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile sendikacılıkta örgütlü mücadelenin önemi ele alındı. Öte yandan Bem-Bir-Sen’in belediyelerde ve özel idarelerde yetkili olduktan sonra elde ettiği kazanımlarının artarak sürdüğü belirtilen toplantıda ana tema, hak arama mücadelesinin devletin ve milletin menfaatlerini olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde kazanılması oldu. Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Bem-Bir-Ser Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı konuk olarak katılırken, Konya’da görev yapan sendika temsilcileri de yerlerini aldılar.

ZOR BİR COĞRAFYADA YAŞIYORLAR

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Bem-Bir-Sen ile olan teşriki mesaisinden söz ederek hala mensubu olarak hissettiği bu sendikanın toplumsal olaylarda gösterdiği hassasiyetin takdire şayan olduğunu belirtti. FETÖ’nün hain girişimine değinen Sorgun, “Bu kalkışma, kimseye güvenmememiz gerektiği konusunda yol gösterici oldu. Bir şey haddini aşarsa zıddına döner. Onlar haddini aştılar. Bu hainlerin emellerini gerçekleştirmelerine müsaade etmeyeceğimizden şüpheniz olmasın. Dünyadaki tüm mazlumların ve Müslümanların Türkiye’den beklentileri var. Bu ülkede yaşıyor olmak bir iftihar meselesi midir. Evet öyledir. Fakat aynı derecede sorumluluk da yüklüyor bize.  Türkiye pahalı bir coğrafyadır, ucuz değildir. Bunun onlarcasına, yüzlercesine şahit olduk.  Ne zaman ülke dışına çıksak sorumluluğumuzu hatırlatanlar oluyor.   Mazlum ve mağdurlara kucak açmaya mecburuz. Türkiye, sadece 783 bin 562 kilometrekareden ve 80 milyon kişiden ibaret değil. Konya'da sadece Konya’dan ibaret değil" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri