Türkiye'deki meşhur şirket yüzlerce çalışanına 400 bin lira ikramiye dağıttı!

Türkiye'de bazı firmaların dağıttığı ikramiyeler çok konuşulurken meşhur bir firmanın 400 bin lira ikramiye dağıtacağı öğrenildi.

Türkiye ve dünya genelinde bazı firmalar çalışanlarının motivasyonunu yükseltmek için çeşitli çalışmalara imza atıyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında kurum içi etkinlikler büyük rol oynarken bazı firmaların gelir paylaşım modelini baz alması performansta ciddi artışlar anlamına geliyor.

Özellikle ticaretin yoğun olduğu sektörlerde çalışanlara maaş dışında ek ödeneklerin verilmesiyle firmalar büyük kazançlara imza atabiliyor. Türkiye ekonomisi koşullarında sadece maaş ile geçinmek zorlaşırken bu tür gelir paylaşım modelleriyle çalışanlar da rahat bir yaşam sürüyor.

Ekonomik kaygısı kalmayan çalışanların performanslarının da önemli ölçüde arttığı gözlemleniyor. Satış temsilcilerinin prim sistemiyle çalıştığı Türkiye'de bazı firmalar ise prim dışında ekstra ödemeler yapıyor. Hem de bu ödemeleri yaparken satış temsilcisi ve diğer personeli ayırt etmeksizin herkese yapıyorlar.

Türkiye'nin meşhur otomotiv sektörü firması da her yıl olduğu gibi bu yıl büyük bir ikramiye dağıtmaya hazırlandı. Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Auto çalışanlarına bu yıl da dev ikramiye dağıtma kararı aldı.

Geçtiğimiz yıl tüm çalışanlarına 25 maaş ikramiye dağıtan firma büyük takdir toplamıştı. Firmanın patronu bu yılda aynı şekilde çalışanlara en az 25 maaş ikramiye dağıtılacağını duyurdu.

Söz konusu ikramiye tutarının çalışan başına yaklaşık olarak 400 bin liraya denk gelebileceği söyleniyor. Firmanın patronu diğer patronlara aynı şekilde ikramiye dağıtmaları konusunda tavsiyede bulundu. İkramiye ödemelerinin ise çalışanlara tek seferde peşin olarak yapılması planlanıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (16)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri