Türkiye'deki dev fabrika üretimi durdurdu! Yüzlerce işçiye kötü haber verildi

Ekonomik krizin etkileriyle dev fabrikalar çeşitli kararlara imza atıyor. Son olarak lastik üreten fabrika üretime durdurdu. Yüzlerce işçiye kötü haber verildi.

Türkiye'de ekonomik krizi hissetmeyen işletme kalmadı. Ticari faaliyetler nakit para akışının bozulmasıyla sekteye uğradı. Vatandaşın alım gücü düştü ve gıda giderleri dışında harcamalar dibi gördü. Araç sahiplerinin bu süreçte bakım masraflarından kaçındığı söyleniyor. Özellikle lastik değişimi gibi önemli konuların ekonomik gerekçelerle askıyla alındığı gözlemleniyor.

DEV LASTİK FABRİKASINDA ÜRETİM DURDURULDU

Buna bağlı olarak birçok fabrikanın satışı düştü. Son olarak Kocaeli ilinde üretim yapan Türkiye'nin en büyük lastik fabrikalarından birisi üretimi geçici olarak durdurma kararı aldı. Fabrikada siparişlerin azalmasıyla üretim durma noktasına geldi. 430 işçi bu durumdan olumsuz anlamda etkilendi. Üretimin 1 Haziran-1 Temmuz arasında durdurulmasıyla işçiler yıllık izine çıkartıldı.

ÇALIŞANLAR YILLIK İZİNE ÇIKARTILDI

Fabrikada çalışan işçilerden yıllık izni 20 gün olanlar gelecek yıldan 6 gün izin kullanırken, 20 günün üzerinde olanlar ise sadece bu yıllın yıllık izinleri kullandırılarak izne çıkartıldı. Fabrikada üretimin az olması son bir yıldır sipariş azlığından kaynaklandığı belirtildi. Sipariş olmaması nedeniyle fabrika 1 ay gibi uzun bir süre duruşa geçti. Piyasanın canlanmasıyla fabrikanın eski günlerdeki gibi yoğun şekilde üretime geçmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri