Türkiye'deki Bulgaristan Vatandaşları Genel Seçim İçin Oy Kullanıyor

Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkelerindeki erken genel seçimler için oy kullanıyor. Sakarya'da ki Bulgar göçmenlerinin seçime ilgi gösterdikleri görüldü.     Bulgaristan'daki seçimler için Bursa, Ankara,...

Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkelerindeki erken genel seçimler için oy kullanıyor. Sakarya'da ki Bulgar göçmenlerinin seçime ilgi gösterdikleri görüldü.

    Bulgaristan'daki seçimler için Bursa, Ankara, Antalya, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Eskişehir, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Manisa, Mersin, Sakarya ve Yalova'da sandıklar kuruldu. Oy kullanmak için 18 yaşını dolduran ve çifte vatandaş olanlar sabah saat 06.00'den itibaren sandık başına gitti. Bulgaristan kimlik kartı veya pasaportunu yanlarına alan soydaşlar, Türkiye genelinde 85 okulda kurulan 136 sandıkta oy kullandı.

    Sakarya'da yaşayan soydaşlar, Serdivan ve Ferizli ilçelerinde kurulan 2 sandıkta oylarını kullandı. Oy kullanma işlemleri, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen yetkililerin gözetiminde gerçekleştirildi. Soydaşların, seçimlere ilgi gösterdiği görüldü.

    Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdinç Bilaloğlu, seçime katılımın iyi olduğunu söyledi. Seçimde olduğu gibi demokrasiyi elden bırakmadan, insan ayrımı, ırk ayrımı gözetmeksizin başarılı bir seçim geçirilmesi temennisinde bulunan Bilaloğlu, "Genci, yaşlısı bayram olmasına rağmen sağolsun insanlarımız ilgi gösteriyor. Barış ve sulh içinde geçmesini temenni ediyorum. İnşallah o topraklarda yaşayan Türk ve Müslüman topluluklarını unutmazlar. Soydaşlarımızın Bulgaristan Türklerinin birlik ve beraberliklerini göz önünde bulundurarak, bölünmelerine mahal vermeksizin, Bulgaristan Parlamentosu'nda mevcuttan daha da güçlü bir şekilde temsil edilmelerini sağlamaları noktasında demokratik tercihlerini çağrısında bulunmuştuk. Zira atılacak her oy Bulgaristan Türklerinin geleceğine yapılacak yatırımdır." dedi.

    Erken saatlerde oyunu kullanan Ayşe Can, "Vatan için hayırlısının olmasını diliyorum. İnşallah Bulgaristan'da ki Türkler rahat olur. Biz oraya gidince daha iyi ilgi görürüz. İnşallah iyi olur. Gelişmesini istiyoruz. Bizim insanlarımızın feraha kavuşmasını istiyoruz. Biz gururla geliyoruz. Her zaman destekte vermeye hazırız." ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri