Türkiye'de son yılların en büyük iflası yaşandı! İşte hazin sonun hikayesi

Türkiye'de son yılların en büyük iflası tarihe geçti. Ülkenin en büyük inşaat firmalarından birisi böyle iflas etti.

Dünya genelinde büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Küresel boyuttaki bu krizin etkileriyle küçük, orta ve büyük ölçekli firmalar iflas ediyor. En çok iflasın görüldüğü ülkeler ve sektörler dikkat çekiyor.

Ekonomik anlamda çok güçlü olan Almanya'da bile onlarca firma bu süreçte iflas etti ya da iflasın eşiğine geldi. İngiltere, en çok iflasın görüldüğü iller listesine girdi.

Türkiye'de ise son aylarda durum kötüye gitmeye başladı. Sektöründe tanınan birçok firmanın iflasına vatandaş üzüldü. İflasları duyan sektördeki diğer firmalar ise tedirgin oluyor. Bir zamanlar en popüler sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe işler kötüye gitmeye başlayınca bazı firmalar iflas etti.

Bu firmalardan birisi Türkiye'de son yılların en büyük iflaslarından birisi olarak tarihe geçti. Kentsel dönüşüm projeleriyle adını duyuran firma 5 bin dairelik dönüşüm işini yapmak için uğraşıyordu.

Finansman sıkıntısı dolayısıyla bu projeler yarım kaldı. Edinilen bilgiye göre binlerce daire tamamlanamadan firmanın iflasına kara verildi. Türkiye'nin dev inşaat şirketlerinden birisi olan Garanti Koza kısa süre önce iflas etti. Ekonomik krizin etkileriyle iflas eden firma inşaat sektörünü adeta sarstı. İflastan sonra şirketin mülkleri satışa çıkarıldı. Bu kapsamda tam 1415 daire icradan satılacak. Dairelerin piyasa değeri ise 5 milyar 500 milyon TL olarak açıklandı. İlk satış ihalesinin tarihi 28 Aralık 2023 olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri