Türkiye'de satışları durduran bu firmanın 46 bin çalışanı var

Ekonomik gelişmelere bağlı olarak dünya genelinde büyük firmalar yeni kararlar alabiliyor. Türkiye'de satışlarını durduran bu firmanın tam 46 bin çalışanı var.

Küresel gelişmelere bağlı olarak ekonomi dünyasında yeni kararlar alınabiliyor. Son yıllarda ekonomik kriz ticaret dengelerini alt üst etti. Kovid-19 salgınıyla birçok firmanın kısıtlamalar kapsamında üretimi durdurmak zorunda kaldı. Bu yüzden siparişler aksadı ve uluslararası tedarik sorunu başladı. Türkiye, kriz sürecinden en ufak sıyrıklarla çıkmayı başaran nadir ülkeler arasında. Çünkü ülkenin jeopolitik konumu büyük avantajlar sağlıyor.

46 BİN ÇALIŞANI OLAN FİRMA BU KARARI NEDEN ALDI?

Buna rağmen farklı sektörlerde iflas eden firma sayısı ciddi anlamda arttı. Son olarak 46 bin çalışanı olan dev firma Türkiye'de satışları durdurma kararı aldığını duyurdu. Söz konusu firmanın otomotiv sektöründe faaliyet gösterdiği açıklandı. Dünyaca ünlü otomobil markasının Türkiye'de bu yıl sadece 200 adet otomobil satması hayal kırıklığına neden oldu.

SATIŞLAR TAMAMEN DURDURULDU

Tüm bu olumsuz gerekçeleri göz önünde bulundurunca firma yetkilileri Türkiye'de faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Japon otomobil markası Mazda, Türkiye’de satışlarını durdurduğunu açıkladı. Mazda Türkiye’nin internet sitesinde bu karara ilişkin detaylara yer verildi. Sitede yer alan bilgiye göre, otomobil satışlarına son veriliyor ancak satış sonrası hizmetler ve yedek parça tedariki ise devam ediyor.

Mazda Türkiye’nin internet sitesinde şu ifadelere yer verildi:

“Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedarikine devam edecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri