Türkiye'de kapı açacak

SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı ilk mütevelli heyeti toplantısı Sare Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Mütevelli heyeti toplantısında vakfın yönetim ve denetim kurulları belirlendi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye’ye kazandırılan ve otizmli bireyler ve ailelerine umut ışığı olacak Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) çok yakında hizmet vermeye başlayacak. Merkez tarafından yürütülecek tüm faaliyetlerin başlatılması ve merkezin sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla kurulan SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı, ilk mütevelli heyeti toplantısını gerçekleştirdi.  Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen mütevelli heyeti toplantısına Sare Davutoğlu, SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Ak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve vakıf mütevelli heyeti üyeleri katıldı. Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nde (SOBE) gerçekleştirilen toplantıda vakfın yönetim ve denetim kurulları belirlendi.

VAKFIN VE OTİZMLİ BİREYLERİN HİZMETİNDE OLACAĞIM

Selçuklu Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu proje, Türkiye’de bir ilk olacak diyen SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Sare Davutoğlu, “İlk olmanın hem çok büyük zorlukları var ama aynı zamanda önümüzde olumluya çevireceğimiz çok güzel imkanlar var. Zorluklar elbette olacak, yeni bir model oluştururken hakikaten çok doğru adımlar atmamız lazım. Otizmli bireyler konusunda biz çok geride kalmışız, alacağımız çok mesafe var diye düşünmemeliyiz. Aile bağlarımız gibi çok önemli artılarımızın olduğunu düşünüyorum. İçerisinde otizmli birey olan çok aileyi tanıyorum ve bu durumu avatanja çevireceğimize inanıyorum. Öte yandan güzel bir model ortaya koyabilirsek, bundan sonra yapılacak bu alanda her güzel hizmetin hem sevabına inşallah bizlerde ortak olacağız hem de çok yeni ufuklar açacağız” dedi.

BU VAKIF TÜRKİYE’DE BİR KAPI AÇACAKTIR

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Türkiye’ye örnek bir iş çıkaracak diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ne böyle bir bina hayal ediyorduk ne de böyle bir vakıf ama biz her sıkıştığımızda Allah bize bir kapı açtı. Sayın Sare Davutoğlu Hanımefendi’nin bu konuda bize çok büyük desteği oldu, kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bütün toplantılarımıza katılan desteğini esirgemeyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e teşekkür ediyorum. Bu davetimizi kabul edip bizimle birlikte oldukları için tüm mütevelli heyeti üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Mütevelli heyetinde bulunan tüm üyelerin desteği bizim için çok önemli diyen Başkan Altay, “İnşallah bu vakıf Türkiye’de bir kapı açacaktır ve bundan sonra oluşacak hayırların tamamına inşallah hepimiz vesile olacağız. Vakfımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum, Allah utandırmasın. İnşallah bizden sonra gelecekler için örnek işler yapabiliriz” dedi. Gerçekleştirilen mütevelli heyeti toplantısının ardından heyet, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’ni (SOBE) gezdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri