Türkiye'de ilk 5'te olan meşhur firma konkordato ilan etti

Küresel ekonomik kriz en çok Türkiye'yi etkiledi. Son olarak konkordato ilan eden Türk firmasının alanında ilk 5'te olması herkesi üzdü.

Ekonomik kriz birkaç yıldır dünya genelinde etkisini artırırken bunu en çok hisseden ülke ise Türkiye olarak kayıtlara geçti. Küresel gelişmelerdeki en ufak olumsuzluk ülke ekonomisini sarsacak boyutta etki gösteriyor.

Nakit döngüsünün azalmasıyla dev firmaların sıkıntısı daha da büyüyor. Son aylarda Türkiye ve dünya genelindeki iflas ve konkordatoların sayısı zirveye ulaştı. Yerli ve yabancı yatırımcılar bu kadar riskin olduğu piyasada yatırım yapmak için korkar hale geldi.

Son olarak alanında Türkiye'nin en büyük 5 kuruluşundan birisi olan dev firma konkordato ilan etti. Bahsi geçen bu firmanın geçmişi ise 60 yıl öncesine kadar dayanıyor. Konkordato ilanını duyan sektör temsilcileri ise bu duruma çok şaşırdı.

Türkiye'nin suni deri üretiminde lider firmaları arasında yer alan Dinçerler Tekstil resmen konkordato ilan etti. Mahkeme firma için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Kuruluşu 1960 yılına dayanan tekstil devinin bu hale düşmesi ise başta ekonomi dünyası olmak üzere herkesi üzdü.

Ürettiği ürünlerine yüzde 20'sini ihraç eden firmanın ülke ekonomisine katkısı ise çok büyüktü. Türkiye ekonomisine döviz akışı sağlayan bir firmanın sıkıntıya düşmüş olması sektörü derinden yaraladı.

Feza markası ile üretim yapan firmanın sermayesi ise 30 milyon lira olarak biliniyor.

Bahsi geçen bu Türk firması konkordato ile mali dengeyi düzeltemezse sürecin iflasa doğru ilerleyebileceği belirtiliyor. Ekonomistler, mevcut koşullarda benzen konkordato hadiselerinin çoğalabileceğini dile getiriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (248)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri