Türkiye'de iflas eden şirket sayısı arttı! 7 ayda 55 şirket

Küresel ekonomik krizin en çok hissedildiği ülke Türkiye olarak biliniyor. Dünya piyasasındaki kötü gidişata bağlı olarak binlerce uluslararası şirket tehlike altına girdi.

2024 yılının ilk 7 ayında konkordato talepleri artış gösterdi. Özellikle inşaat sektöründe yoğunlaşan taleplerle birlikte toplamda bin 554 konkordato başvurusu yapıldı. Aynı dönemde mahkemeler, 55 iflas kararı verdi. Konkordato taleplerinin en fazla olduğu iller arasında İstanbul ilk sırada yer alırken, onu Ankara ve Bursa takip etti. Son dönemde konkordato taleplerinin gündemde sıkça yer alması, borsa üzerinde de etkisini gösterdi. Mega Polietilen Köpük Sanayi (MEGAP), üç ay süreyle konkordato ilan ederek işleme kapatıldı.

2024'ün İlk 7 Ayında Bin 554 Konkordato Talebi Yapıldı

Konkordato Takip sitesinin verilerine göre, 2023 yılında toplam bin 516 konkordato talebi yapılırken, 2024'ün ilk 7 ayında bu sayı bin 554'e yükseldi. Mahkemeler, yılın ilk yarısında toplam 55 iflas kararı verdi.

En Çok Konkordato İstanbul'dan

Konkordato başvurularında en yüksek sayı İstanbul'dan geldi. İstanbul'u, Ankara ve Bursa izledi. Bu durum, ekonomik sıkıntıların büyük şehirlerde daha yoğun yaşandığını gösteriyor.

En Riskli Sektör: İnşaat

En riskli sektörler listesinde inşaat sektörü 398 firma ile ilk sırada yer aldı. İnşaat sektörünü tekstil ve akaryakıt istasyonları takip etti. Bu durum, ekonomik dalgalanmalardan en fazla etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğini ortaya koyuyor.

Mega Polietilen (MEGAP) Konkordato İlan Etti

Mega Polietilen Köpük Sanayi, KAP’a yaptığı bildirimde konkordato başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Şirketin piyasa değeri 1,28 milyar lira olarak belirtilirken, başvurunun şirketin mal varlığını korumak ve üretim faaliyetinin aksamaması amacıyla yapıldığı duyuruldu. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin konkordato başvurusu hakkında detaylı karar açıklaması yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri