Türkiye'de herkesi ilgilendiren haber! Yüzde 113 oranında arttı

Türkiye ekonomisindeki gidişatı vatandaş yakından takip ediyor. Ekonomik anlama istikrarın sağlanması vatandaş için büyük önem taşıyor. Herkesi ilgilendiren haber duyuruldu. Buna göre yüzde 113 artış yapıldı.

Türkiye 2019 yılından beri büyük bir ekonomik krizle mücadele ediyor. Son yıllarda alım gücünün düşmesiyle vatandaşın hayat standartları da düştü. Tasarruf etmenin yollarını arayan vatandaşlar bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyor. Milyonlarca vatandaş maaş zamlarının bu yüzden daha makul oranlarda yapılması gerektiği noktasına hem fikir.

Temmuz ayına kısa bir süre kala herkes asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Yetkililer enflasyona olan etkiden dolayı asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtti. Bu durum vatandaşı üzdü ancak son açıklanan oran ise sevindirdi. Türkiye'de ekonomik rahatlamanın yaşanması için enerji bağımlılığının son bulması gerekiyor. Petrol ve doğalgaz çıkarma çalışmaları bu yüzden büyük önem arz ediyor.

Karadeniz'de çıkan doğalgaz rezervi ekonomiyi rahatlatmaya başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Karadeniz'de keşfettiği doğal gazı Eylül 2023 itibarıyla üreterek sisteme vermeye başlayan Türkiye bu alanda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Toplam doğal gaz üretimi, geçen yıl 2022'ye göre yüzde 113 artarak 807,3 milyon metreküp oldu. Yani yüzde 113 oranındaki artış ekonominin düzelmesine olumlu katkıda bulundu.

Ekonomi Haberleri