Türkiye'de en çok tercih edilen 5 lise belli oldu! Listede Konya'daki bu okul var

Eğitim alanında başarılarıyla dikkat çeken liseler belli oldu. Türkiye'de en çok tercih edilen 5 meslek lisesinden birisi Konya'da yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran'da uygulanan merkezi sınavın sonuçları 28 Haziran'da açıklandı. 28 Haziran-17 Temmuz'da yerleşmek istedikleri liselere tercihlerini yapan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'unu doldurdu, yerleştirme oranı olarak ise yüzde 97,42 olarak gerçekleşti.

BAYKAR İLK SIRADA YER ALDI

Türkiye'de en çok tercih edilen meslek liseleri belli oldu. Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, en yüksek puanla öğrenci alan mesleki ve teknik lise oldu. Lise, bilişim teknolojileri alanında 489 taban puanla ilk sıraya yerleşti.

KONYA'DAKİ LİSE 5. SIRADA YER ALDI

Bu liseyi taban 477 puanla havacılık ve uzay teknolojisi alanı ile Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 473 puanla siber güvenlik alanı ile Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 468 puanla elektrik-elektronik teknolojisi alanı ile ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 456 puan ve aynı alanla ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi izledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri