Türkiye'de en çok iflas eden firma Konya'da mı? İşte net cevabı

Küresel ekonomik krizin etkileriyle son yıllarda konkordato ilan eden ve iflas eden firması sayısında rekor kırıldı. En çok iflas eden firmaların yer aldığı iller listesinde Konya'nın yer alması vatandaşı endişelendirdi. Peki bu doğru mu? İşte net cevabı.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz birçok ülkeyi olumsuz etkiledi. Bu sürecin etkilerini kırılgan ekonomiye sahip ülkeler daha çok hissetti. Koronavirüs salgınıyla kırılgan tedarik zinciri işletmeleri zora soktu. Değişen ticaret dengelerine adapte olamayan firmalar iflas etti. Türkiye ekonomisinde son 12 ayda konkordato ilan eden ve iflas eden firma sayısında artış gözlemlendi.

LİSTEDE KONYA, BURSA, İSTANBUL, KOCAELİ VE İZMİR VAR

Geçtiğimiz günlerde bazı internet haber sitelerinde en çok iflasın görüldüğü iller sıralandı. Söz konusu listede Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Konya yer aldı. Bu şehirlerde yaşayan insanlar ise tedirgin oldu. Herkes listede ismi geçen şehirlerin doğru olup olmadığını merak ediyor. Sanayi şehri Konya'da çok iflas eden firmanın yer aldığı doğru mu?

KONYA'DA DURUM O KADAR KÖTÜ DEĞİL

Yapılan araştırmalara göre yayınlanan bu listenin hiçbir matematiksem dayanağı bulunamadı. İller, medya organlarında çıkan haberlerin çokluğuna göre ele alınmış. Konya'da son yıllarda çok sayıda konkordato ve iflas eden firma kayıtlara geçti.

Ancak Konya buna rağmen iflasın en çok görüldüğü 5 ilden birisi değil. Konya sanayisinde üretim yapan yüzlerce firma faaliyetlerine devam ediyor.

Ekonomi Haberleri