Türkiye'de Dolaşan Işid Komutanı Ve Örgüt Üyeleri Tbmm Gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, IŞİD terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırları içinde rahatça dolaşmaları, IŞİD komutanının Reyhanlı ilçesinde yabancı bir gazeteye röportaj vermesini TBMM gündemine taşıdı.Mahmut Tanal,...

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, IŞİD terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırları içinde rahatça dolaşmaları, IŞİD komutanının Reyhanlı ilçesinde yabancı bir gazeteye röportaj vermesini TBMM gündemine taşıdı.

Mahmut Tanal, Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) üst düzey komutanı Abu Yusaf ile Washington Post gazetesi muhabirleri Anthony Faiola ve Souad Mekhennet’in Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinde röportaj yapması ve IŞİD komutanının Türkiye’ye nasıl girdiğini, IŞİD ve El-Nusra militanlarının Türkiye’de nasıl tedavi edildiğini, eğitildiğini, silah desteği verildiğini rahat bir biçimde anlatması, Reyhanlı’daki vatandaşların IŞİD terör örgütü üyelerinin çarşılarda, sokaklarda, üzerlerinde üniformaları ile rahatça dolaştıklarını belirtmesi üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Tanal Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti:

"Amerikan Washington Post Gazetesi yazarları Anthony Faiola ve Souad Mekhennet’ın IŞİD komutanı Abu Yusaf ile Hatay ilinin Reyhanlı İlçesinde röportaj yapabilmesi nasıl mümkün olmuştur?

IŞİD komutanı olan Abu Yusaf ülkemizin sınırlarından içeri hangi yollarla girebilmiştir?

IŞİD gibi tehlikeli bir terör örgütünün komutanının Türkiye sınırlarından içeri girerek Washington Post Gazetesi yazarları ile röportaj yapabiliyor olması güvenlik zaafiyeti midir?

Bakanlığınızın bu durumdan haberi olmamış mıdır?

Bakanlığınızın bu durumdan haberi var ise özellikle konsolosluk yetkililerimizi elinde bulunduran IŞİD’in üst düzey komutanlarından birinin Türkiye sınırları içerisinde serbestçe dolaşıp gazetecilere röportajlar verebiliyor olmasına müsaade mi edilmektedir?

Bakanlığınız bu durumu Başbakanlığa bildirmiş midir?

Başbakanlık bu durumdan haberdar ise neden önlem alınmamıştır?

Devlet IŞİD’in ülkemize giriş çıkışlarına göz mü yummaktadır?

IŞİD komutanı Abu Yusaf’ın Washington Post Gazetesi’ne verdiği röportajda Türkiye’ye kaçakçılarla birlikte girdiği iddiaları doğru mudur?

Türkiye’ye giriş bu kadar kolay mıdır?

IŞİD militanlarının Reyhanlı çarşısında üniformaları ile rahatça dolaşması, IŞİD ve El Nusra Cephesi’ne mensup yaralıların Türk hastahanelerinde tedavi edildiği, bazı şehirlerimizin bu teröristler ve silahları için geçiş yolu olarak kullanıldığı Bakanlığınız bilgisi dahilinde midir?

Bakanlığınızın bu durumdan haberi var ise Konsolosluk çalışanlarımızı elinde bulunduran IŞİD terör örgütünün Türkiye’de bu kadar rahat hareket etmesinin sebepleri nelerdir?

IŞİD ile Türkiye arasında bir ittifak var ise Konsolosluk çalışanlarımızın IŞİD’in elinde rehin tutulmasında Bakanlığınızın ve hükümetin sorumluluğu bulunmamakta mıdır?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri