Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına indirim! Yeni gelişme duyuruldu

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına sürekli zam gelmesi gündemden düşmezken fiyatların düşüşe geçeceğiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Türkiye'de son zamanlarda artan benzin ve motorin fiyatları vatandaşın gündeminden düşmüyor. Dolar kurunda yaşanan artışa bağlı olarak benzin ve motorine zam yağmuru başladı. Edinilen bilgiye göre benzine bugün 2 lira civarında bir zam gelecek.

Motorine ise bu gece bir zam beklenmiyor. Son haftalardaki zamla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatı 25 liraya yaklaştı. Benzin bu gece yansıtılacak zam sonrası 27 liraya dayanacak. Vatandaş bahsi geçen bu zamların ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor.

Dolardaki yükseliş sürerse yeni zamların gelebileceği belirtiliyor. Petrolün varil fiyatındaki düşüş bile zamların önüne geçemiyor. Kısa vadede varil fiyatının da yükselmesiyle benzin ve motorinin litre fiyatının 30 lirayı aşabileceği aktarılıyor. Tüm zamlar son hız devam ederken Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını düşürecek bir gelişme daha yaşandı.

Seçim öncesi Gabar'da petrol müjdesi verilmişti. Şimdi ise çok daha büyük bir petrol rezervi keşfinin yapıldığı söyleniyor. Kato Dağı'nda keşfedilen petrol rezervinin Gabar petrolünden 5 kat daha fazla olduğu iddia ediliyor. Bu keşiflerle birlikte Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının düşüşe geçmesi bekleniyor. Vatandaşın bu konuda heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (62)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri