Türkiye'de 6 bin çalışanı olan dev fabrika üretimi durduracak

Ülke genelindeki en büyük fabrikalardan birisi olan Türk Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi (TOFAŞ) üretimi durdurma kararı aldı. Söz konusu kararın gerekçesi belli oldu.

Türkiye'de faaliyet gösteren binlerce fabrika var. Bunlardan en büyük olanlardan birisi üretimi durdurma kararı aldı. Bahsi geçen kararın gerekçesi ise belli oldu. Türk Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi (TOFAŞ) 16 Temmuz tarihinde üretimi durduracak.

1 aydan daha fazla sürecek planlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilecek. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirket Bursa fabrikasında 16 Temmuz- 20 Ağustos tarihleri arasında üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle üretime geçici olarak ara verecek.

Açıklamaya göre üretime geçici ara verilen dönemde çalışanlar planlı yıllık izin hak edişlerini kullanacak, fabrikada nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecek. Fabrikanın yaklaşık olarak 6 bin çalışanı olduğu söyleniyor.

Ekonomi Haberleri