Türkiye'de 2005 model otomobil fiyatına sıfır kilometre otomobil satılacak! Vergiler dahil 420 bin lira

Türkiye ekonomisindeki son durum neticesinde sıfır ve ikinci el otomobillerin fiyatı zirveyi gördü. 2005 model bir otomobilin bile 400 bin lira olduğu Türkiye'de 420 bin liraya sıfır otomobil satılacak.

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşın hayali otomobil sahibi olmak. Bu hayalini gerçekleştirebilen insan sayısı ise her geçen gün azalıyor. Çünkü Türkiye'de alım gücü düşmeye devam ederken otomobil fiyatları ise yükselmeye devam ediyor.

İkinci el bir otomobili satın almak bile özel sektör çalışanları için hayal oldu. Eskiden sıfır otomobil satın alabilen memurlar şu günlerde otomobil fiyatlarına gelen zamlara isyan ediyor. Türkiye'de 2005 model bir ikinci el otomobilin fiyatı şuan 400 bin lira civarında satılıyor.

Piyasayı alt üst etmeye niyetli olan bir otomobil markası ise Türkiye'de 420 bin liraya sıfır otomobil satacak. Çinli otomobil devi Chery büyük bir kampanyaya imza atmaya çalışıyor.

SUV modelleriyle Türkiye piyasasına damgavuran Chery şimdi ise düşük bütçeli vatandaşlara hitap edecek bir model ile karşımıza çıkacak. Asya’daki otomotiv piyasalarında hayli ilgi gören Chery EQ1’ ülkemizde satışa sunulacak.

Türkiye fiyatı 420 bin TL civarında olması beklenen otomobilin özellikleri rakiplerinden çok daha iyi. Fiyat bakımıyla diğer elektrikli araçlardan daha ucuz olması ve kullanışlı olmasıyla birlikte Türkiye de bu aracın piyasayı büyük oranda etkileyeceği belirtiliyor.

Chery’nin yeni modelini 2024’ün başlarında Türkiye’deki otomotiv pazarına giriş yapacağı söyleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri