Türkiye'de 2. yüz nakli bugün yapılıyor

Türkiye'de 2. yüz nakli bugün yapılıyor

Hacettepe’deki çift kol, çift bacak ve yüz nakli
Yüz nakli yapılan Cengiz Gül’ün halası Münevver Oral:  ’’Cengiz, Antalya’daki ilk nakile ilişkin haberleri izlerken çok sevindi ve umutlandı’’
Gül’ün eniştesi Mustafa Oral:  -’’Radyo, televizyon ve sinema bölümünde eğitim gören Gül’ün en büyük hayali haber sunucusu olmak, bu ameliyatla hayaline bir adım daha yaklaştı’’
Türkiye’de ikinci yüz naklinin yapılacağı Cengiz Gül’ün yakınları Hacettepe Hastanesi önünde ameliyatın sona ermesini bekliyor.
Bu sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül’ün halası Münevver Oral, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, Gül’ün saat 03.30’da uçakla İstanbul’dan Ankara’ya geldiğini söyledi.
Gül’ün yüzünün iki yaşında televizyon tüpünün patlaması sonucu yandığını belirten Oral, 25 yaşında olan Gül’ün yüz nakli olmayı çok istediğini bunun için de bir ay önce Hacettepe Üniversitesi Hastanesine başvurduklarını söyledi.
Antalya’daki ilk yüz nakline ilişkin haberleri izleyen Gül’ün çok sevindiğini ve umutlandığını anlatan Oral, yeğenini ameliyata girerken göremediğini söyledi.
Oral, Cengiz Gül’ün bir senedir İstanbul’da çalıştığını, internet kablosu bağlantısı yaptığını belirterek, aynı zaman da eğitimini sürdürdüğünü kaydetti.
Cengiz Gül’ün eniştesi Mustafa Oral da yeğeninin yüz nakli için haberin bugün geldiğini belirterek, Gül’ün sabah saat 09.00’da ameliyata alındığını söyledi. Oral, ameliyata girerken Gül’ün mutlu ve huzurlu olduğunu söyledi.
Antalya’daki ameliyatın kendilerine umut verdiğini söyleyen Oral, Gül’ün yüzünün görüntüsü yüzünden mutsuz olduğunu, toplum içine çıkmak istemediğini belirtti.
Gül’ün annesinin hayatta olduğunu ancak babasını kaybettiğini anlatan Oral, radyo televizyon ve sinema bölümünde eğitim gören Gül’ün haber sunucusu olmak istediğini, bu ameliyatla bu hayale bir adım daha yaklaşacağını kaydetti.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri