Türkiye'de 12 bin çalışanı olan meşhur marka Katarlılara satıldı!

Türkiye ekonomisinde inişli çıkışlı süreç devam ediyor. Yabancı yatırımcılar potansiyeli yüksek olan Türk firmalarını satın alıyor. Son olarak ülke genelinde 12 bin çalışanı olan Türk firması Katarlılara satıldı.

Türkiye ekonomisinde inişli çıkışlı süreçler yaşanıyor. Her dönem belli başlı sıkıntılar olsa da genel olarak büyüyen ülke ekonomisinde yabancı yatırımcıların sayısı hızla artıyor. Potansiyeli yüksek olan Türk markalarını yabancılar satın alıyor.

Son yıllarda Katar merkezli yatırım ofislerinin Türkiye'ye olan ilgisi arttı. Ülke genelinde 12 bin çalışanı olan dev Türk markası Katarlılara satıldı. Söz konusu satışın detayları ve alınan kritik karar duyuruldu.

2,7 MİLYAR EUROYA KATARLILAR SATIN ALDI

QNB Finansbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, Bankanın 1 Ekim 2024 tarihli olağanüstü genel kurul kararlarının bugün tescil edilmesi ile birlikte ticaret unvanının "QNB Bank Anonim Şirketi" olarak değiştirildiği bildirildi. Finansbank Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank S.A.Q (QNB Group) tarafından 2,7 milyar euroya satın alınmış, bankanın yeni ismi QNB Finansbank olmuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE 12 BİN ÇALIŞANI VAR

Katarlılar bankanın ismini bir kez daha değiştirdi. Yeni isim "QNB Bank Anonim Şirketi" olarak güncellendi. Böylece Finansbank tarihe karışmış oldu. QNB Finansbank, 30 Haziran 2024 itibarı ile toplam 436 şube ve 12,034 çalışan sayısı ile faaliyet gösteriyor.

Ekonomi Haberleri