Türkiye'de 10 milyondan fazla müşterisi olan dönerci halka arz oluyor

Ekonomi dünyasının yakından takip ettiği halka arzlara bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye'de yılda 10 milyon porsiyon döner satan firma halka arz olunuyor.

Küresel ekonomide çok bilindik bir yöntem olan halka arz son zamanlarda Türkiye'de popüler oldu. Onlarca firmanın tercih ettiği sistemle büyüme oranları yükseliyor. Vatandaş halka arz olunan firmalardan hisse senedi satın alabiliyor.

Firma değerlenirse bu hisseleri satan vatandaş doğal olarak kazanç sağlamış oluyor. Bu nedenle şuan halka arzlara ilgi oldukça fazla. Son olarak Türkiye'de döner sektöründe faaliyet gösteren ve yılda 10 milyondan fazla müşterisi olan döner devi halka arz olunuyor.

Borsada işlem görecek bu döner firmasını aslında herkes tanıyor. Ülke genelinde 159 restoranla hizmet veren Baydöner 15-16 Ağustos tarihlerinde halka arz olacak. Baydöner'in 2000 çalışanı var.

Yılda 10 milyondan fazla müşteriye hizmet veren döner devinin halka arzı yatırımcıyı heyecanlandırdı. Baydöner 2022 yılında 830 milyon lira satış geliri elde etti. Firmanın çok geniş çaplı faaliyet göstermesi yatırımcının ilgisini çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri