Türkiye'de 10 bin çalışanı olan firma yabancılara satıldı! Hemen logosunu değiştirdiler

Ülkenin en büyük şirketlerinden birisi yabancılara satıldı. Almanlar Türk firmasını satın aldı ve ismini değiştirdi.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle ticaret dengesi değişti. Birçok firmanın satıldığı bu dönemde Türkiye'de de çok dikkat çekici satışlara imza atıldı. Ülke genelinde en çok çalışanı olan firmaların bile satıldığı bu dönemde vatandaş el değiştiren firmaların isimlerine şaşırıyor.

Alman yatırımcılar son yıllarda Türkiye'den çok sayıda firmayı satın alarak bünyesine kattı. Konumundan dolayı Türkiye'deki firmaların avantajlı olduğunu düşünen yatırımcılar bu doğrultuda çalışmalarına devam ediyor. İki ay önce Türkiye'nin en büyük kargo şirketlerinden birisi Almanlara satıldı.

Yeniakit.com'da yer alan habere göre, MNG Kargo, ekim ayında dünyanın önde gelen lojistik şirketi DHL tarafından satın alınması için yapılan anlaşmanın tamamlandığını duyurmuştu. Şirketin köklü geçmişi ve güçlü müşteri ilişkileri, DHL'in küresel lojistik uzmanlığıyla birleşerek, müşterilerine daha geniş kapsamlı, hızlı ve etkili hizmetler sunma fırsatını beraberinde getirecek.

MNG Kargo, bu değişim rüzgarını şirket logosuna da taşıyarak marka imajında yeniliğe gitti. MNG Kargo logosunun yanında bundan böyle, DHL’in kurumsal logosu “A Company of DHL” ibaresiyle yer alacak.

MNG Kargo Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Veysi Armağan Kesen, “Yeni logomuz, DHL ile yaratacağımız güçlü bir geleceği temsil ediyor. MNG Kargo'nun köklü geçmişi ve DHL'in küresel uzmanlığı arasında kurduğumuz bu köprü, müşterilerimize daha rekabetçi ve yenilikçi lojistik çözümleri sunmamıza olanak tanıyor. DHL eCommerce’in yaygın global ağını ve dijital uzmanlığını MNG Kargo’nun yerel kimliğiyle birleştiren DHL Group, Türkiye pazarındaki büyüme potansiyelinden faydalanmayı hedefliyor. Bu güçlü birlikteliği temsil eden yeni logomuz ile küresel pazarda daha güçlü bir konumda yer almayı amaçlıyoruz.” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri