Türkiye Ve Rusya, Turist Sağlığı Memorandumu İmzaladı

Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Rusya Federal Halk Sağlığı Dairesi (Rospotrebnadzor) arasında turistlerin sağlığı konusunda ikili işbirliği memorandumu imzalandı.Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rospotrebnadzor basın sözcüsü Anna...

Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Rusya Federal Halk Sağlığı Dairesi (Rospotrebnadzor) arasında turistlerin sağlığı konusunda ikili işbirliği memorandumu imzalandı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rospotrebnadzor basın sözcüsü Anna Sergeyeva, memorandumun Moskova’da imzalandığını ifade etti. Sergeyeva, “Memorandum, turistlerin sağlığı ve enfeksiyon hastalıklarla mücadele alanında ikili işbirliği öngörüyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde tatil yapan Rus turistlerin sağlık güvenliğinin sağlanması önemli konu. Dolayısıyla Türk tarafıyla hastalıklarla mücadele, enfeksiyon hastalıklarının yayılma nedenlerini ortaya çıkarma ve önlem alınması hususunda yardımlaşma ve işbirliği hususunda anlaştık.” dedi.

Memorandum sayesinde iki ülke arazisinde çıkabilecek enfeksiyon hastalıklarla mücadele çalışmalarının artırılacağına işaret eden Rospotrebnadzor sözcüsü, “Burada taraflar arasında bilgi alışverişinin daha iyi bir seviyeye ulaşacağına inanıyoruz. Bazen Türkiye’de Rus turistlerin sağlık konusunda sorunlar yaşadığını duyuyoruz. Sonuç olarak memorandum turistlerimizin sağlık güvenliğinin sağlanmasına önemli katkıda bulunacak.” şeklinde konuştu.

Rus sağlık uzmanları, turistlerin kendi sağlığı için hijyen başta olmak üzere sağlık ile ilgili basit kuralların ihlal etmemesi gerektiğini de önemle vurguladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri