Türkiye Ve İran'dan Dinleme Önlemi

İran Dışişleri Bakanı Javad Zarif ile Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu arasında New York'da gerçekleşen görüşmenin dinlenmeye karşı önlem olarak kapalı mekanda yapılmadığı öğrenildi.

Daha önce ikili görüşmelerin dinlenmesine ilişkin çıkan haberler nedeniyle son anda önlem olarak açık mekanda görüşmenin gerçekleşmesine karar verildi.

İran ile eşgüdümün ilerletilmesi
Davutoğlu ile Zarif arasındaki görüşme East River nehir kıyısında yürüyüş şeklinde yapılmış ve bu görüntünün “poetik” nitelikteki fotoğrafları basınla paylaşılmıştı. Davutoğlu’nun İranlı mevkidaşı ile daha önceden tanıştığını ve bu görüşmenin ilk temas olmadığını kaydeden yetkililer, Dışişleri Bakanı’nın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yemin törenine gittiğini hatırlattılar. Türkiye ile İran arasında başta Suriye olmak üzere önemli dosyalar bulunuyor.

İki bakan, İran’da yeni dönem başlarken, özellikle Suriye olmak üzere bölgedeki mezhep temelli sorunlarla ilgili açık bir görüş alışverişinde bulundular. Görüşmede iki ülke arasında eşgüdümün ilerletilmesi kararı alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri