Türkiye Ve Almanya, Gelecekteki ‘akıllı Yaşam’ İçin Birlikte Çalışacak

Alman Türk Bilim Yılı etkinlikleri kapsamında Alman Fraunhofer-Gesellschaftadlı cemiyet ‘’Fraunhofer Türkiye Günleri’’ isimli bir program düzenliyor. İlk toplantısını geçtiğimiz gün İstanbul’da gerçekleştiren kurum toplam bir sene...

Alman Türk Bilim Yılı etkinlikleri kapsamında Alman Fraunhofer-Gesellschaftadlı cemiyet ‘’Fraunhofer Türkiye Günleri’’ isimli bir program düzenliyor. İlk toplantısını geçtiğimiz gün İstanbul’da gerçekleştiren kurum toplam bir sene boyunca buluşacak ve düzenli olarak geleceğin yaşam şartları ve teknolojik değişimler hakkında konuşacak.

Fraunhofer Gesellschaft gelecekte önem arz edecek çeşitli konular hakkında araştırmalar yapan bir kurum olarak yıllardır hizmet veriyor. Türkiye’den partnerler ile bir araya gelip geleceği ilgilendiren kilit konular hakkında yeni çözümler ve çalışmalar için buluşacak.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen başlangıç programından sonra bir sene sürecek olan proje etabında iki ülkenin bilim adamları Fraunhofer grubunun çeşitli noktalarda bulunan merkezlerinde çalışma grupları oluşturacak ve 'dördüncü endüstri devrimi' konusu üzerinde çalışacak. Bu konu başlığı altında gün geçtikçe teknolojikleşen fabrikalar gelecekte nasıl çalışacak, geleceğin şehirleri nasıl olacak ve buralarda yaşam ne şekilde değişecek gibi konular baz alınacak.

Akıllı telefonlarda olduğu gibi akıllı fabrikaların gelecekte birçok şeyi kendi kendine halledeceği geleceğin en mühim konseptlerinden görülüyor. İki ülkenin önde gelen bilim adamları bu konulara ışık tutup yeni teoriler üzerinde çalışacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri